in , , , ,

Zinvolle tips bij het kopen van een hoekbank

Tips voor het kopen van een hoekbank

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een hoekbank. Er is bijvoorbeeld niet altijd voldoende ruimte voor, maar belangrijker nog; welke opstelling past het beste in bijvoorbeeld jouw woning? Om die reden geven wij je zinvolle tips voor wanneer jij bijvoorbeeld een hoekbank gaat kopen. De zithoek is namelijk dè plek waar jij heerlijk tot rust kan komen. Een mooie ruimte om lekker te kunnen relaxen in en na een lange werkdag in een comfortabele hoekbank neer te ploffen. Er zijn een hoop mogelijkheden bij het kopen van een hoekbank. Ga van tevoren eens bankstellen vergelijken! Natuurlijk is dat niet te vergelijken met het zien en voelen van een echte bank. Wanneer je gaat kijken in een showroom kun je banken testen op zitdiepte en zithoogte.

Afweging bij het kopen van een hoekbank

Hoekbank in interieurVele keuzes bij het kopen van een bank vallen tegenwoordig op een hoekbank. Het is mogelijk dat men denkt dat wanneer je en hoekbank gaat kopen je daarmee meer zitplekken aanschaft. Echter valt dat tegen. Dit komt doordat er een hoekelement in zit. Wanneer je in het hoekelement van de hoekbank wilt zitten kan dat niet prettig aanvoelen. Het is namelijk zo dat jij je benen er niet volledig kwijt kunt. Daarbij kan eigenlijk maar één persoon zitten op de twee kussens naast het hoekelement. Er is simpelweg maar ruimte voor één paar benen. Wat je in zo’n situatie kan doen is de hoek wat uit elkaar plaatsen waardoor je zelf de ruimte laat ontstaan. Het kopen van een hoekbank is ideaal wanneer je lekker wilt relaxen en hangen voor de tv.

Wanneer je ervoor kiest een rugleuning te plaatsen langs de gehele hoekbank kan het ervoor zorgen dat de ruimte ingesloten lijkt. Denk bij het kopen van een hoekbank goed aan de plaatsing van de rugleuning.  Je kunt deze op bepaalde plekken weglaten waardoor het ingesloten gevoel minder wordt. Voor meer inspiratie is het altijd leuk om even een kijkje te nemen naar interieurtrends 2019.

De opstelling van de hoekbank

Moderne hoekbankVanzelfsprekend is de opstelling een belangrijk onderdeel bij het kopen van een hoekbank. Dit is onder andere afhankelijk van de ruimte waarin de hoekbank geplaatst zal worden. Je kunt dit van tevoren al inbeelden. Het is verstandig om sowieso bij meubelzaken inspiratie op te doen over wat mogelijk is.

Daarbij is het goed om fysiek de modellen die er zijn te gaan bekijken. Op die manier krijg je de beste indruk van de uitstraling. Wanneer je een meer open ruimte heb ik het zeker mogelijk om een meer robuuste hoekbank te kopen. Maar wanneer de ruimte nauwer is kun je denken aan een hoekbank met hoge poten en slank design. Dit geeft een ruimtelijk effect. Houd er rekening mee bij minder ruimte of je nog andere meubels erbij wilt plaatsen? Denk hierbij aan een salontafel of kleine kastjes.

Naast het model kan ook nagedacht worden over de opstelling. Denk hierbij aan hoeveel hoeken mag de hoekbank hebben? Aan welke kant kan de hoek het beste geplaatst worden? Wil ik een losse poef daarbij of een longseat. Wil ik aan één kant een longseat of aan beide kanten? Dit zijn allemaal elementen waaraan gedacht kan worden bij het kopen van een hoekbank. Bij het plaatsen van de hoekbank is het verstandig om op te meten hoeveel ruimte ervoor en daarbij rekening houdend met de looproute. Via welke kant kun je de bank benaderen? Is het makkelijk om nog langs elkaar te lopen bij de bank?

Let goed op de opstelling bij het kopen van een hoekbank. De opstelling staat eenmaal vast wanneer je de keuze hebt gemaakt. Wanneer je iemand bent die regelmatig de opstelling van het interieur wilt veranderen is dit lastiger met een hoekbank.

Het praktische van een hoekbank

suede hoekbankWanneer je ervoor kiest om een hoekbank te kopen moet je weten dat je extra ruimte benut in je woning. Wanneer je toch meer zitplekken nodig hebt kan dat beter met een hoekbank dan met twee losse banken. Wanneer je een hoekbank gaat kopen benut je namelijk nog de hoek die anders open zou blijven bij twee losse banken. Een heerlijke nuttige ruimte om lekker met je benen languit te kunnen liggen.

De bank kan vaak ontworpen worden naar eigen inbreng. De hoek kan onder andere in een schuine, ronde of rechte hoek gemaakt worden. Daarbij kun je bij eigen inbreng ook denken aan uitbreidingen als een loungegedeelte. Kies de perfecte samenstelling bij het kopen van een hoekbank.

De kleur bij het kopen van een hoekbank

Witte hoekbankDe kleur is een belangrijk element bij het kopen van een hoekbank. Dit is natuurlijk vanzelfsprekend bij de aanschaf van elke bank. Maar vergeet niet dat een hoekbank, afhankelijk van het model, meer ruimte inneemt en hiermee de kleur meer kan overheersen. Zorg er dus voor dat de kleur goed aansluit op de rest van het interieur en de stijl die je doorvoert. Kleur geeft direct sfeer aan de ruimte. Afhankelijk van jouw voorkeur voor stijl kan het een echt statement zijn. Neem bijvoorbeeld felrood in een design interieur. De eyecatcher in jouw woning.

Een hoekbank kopen is nogal een investering en daarom is het wijs er goed over na te denken hoe deze eruit komt te zien. Zeker om te voorkomen dat je hem niet snel beu zal zijn. Ben je hier bang voor? Denk dan zo, interieuraccessoires zijn gemakkelijker te vervangen dan een geheel bankstel. Weeg dus goed af welke kleur het wordt voordat een hoekbank gaat kopen.

Het materiaal dat je kiest

Stoffen hoekbankMaterialen zijn ook erg sprekende onderdelen van een bank. Zeker met een hoekbank die hoogstwaarschijnlijk meer zal opvallen in de ruimte. Het materiaal velours geeft een rijke sfeer, wanneer leer juist stoer en robuust kan zijn. Houd bij het kiezen van het materiaal rekening met het feit dat het tegen een stootje moet kunnen. Met kinderen hoogstwaarschijnlijk nog meer stootjes. Denk hierbij aan beschadigingen van eventueel schoenen op de bank en vlekken van drankjes. Dat is wel een belangrijk element bij het kopen van een hoekbank. Een bank met koud schuim is kwalitatiever dan polyether. Koud schuim wordt naarmate je de bank langer gebruikt wordt ook zachter in gebruik. Het blijft te allen tijde comfortabel.

Met deze tips ben je al goed voorbereid voor het kopen van een hoekbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *