in ,

Hier moet je op letten bij het vervangen van een cv ketel

CV-ketel vervangen

Je cv ketel gaat niet eeuwig mee. Er zal een moment komen dat je cv ketel aan het eind van de levensduur is. Dan is het tijd voor een nieuwe ketel of tijd om je cv ketel te vervangen voor iets anders. Je doet natuurlijk het langst met je cv ketel als je voor goed onderhoud zorgt. Is het tijd voor onderhoud aan je cv ketel of vervanging van je ketel? Zorg dan dat je een erkend installateur hieraan laat werken. We vertellen je zo meer over de alternatieven voor je cv ketel.

Onderhoud van de cv ketel

Het onderhoud van je cv ketel hoeft niet veel moeite te kosten. Maar wat kost cv ketel onderhoud? Je zal iemand moeten inschakelen voor het onderhoud van je ketel. Die moet je natuurlijk betalen, tenzij je huurder bent en je verhuurder iemand voor je inschakelt om het onderhoud uit te voeren. Zelf kun je aan onderhoud de radiatoren ontluchten en regelmatig de waterdruk controleren. Als de druk niet goed is kun je bijvoorbeeld een loodgieter in Nijmegen inschakelen. Ook voor specialistisch onderhoud moet je iemand inschakelen. Zo voorkom je ook dat je zelf extra schade toebrengt.

Erkend installateur

Wanneer je iemand inschakelt, moet je opletten waar je dit doet. Er zijn talloze klusjesmannen die zich aanbieden om je te helpen, maar die geen opleidingen hebben of aangesloten zijn bij verenigingen. Ze kunnen je dan ook geen garantie bieden. Als ze hun werk niet goed uitvoeren, zit jij met de problemen en de kosten daarvan. Een erkend installateur of bedrijf staat ingeschreven bij InstallQ en is dus InstallQ erkend. Je kunt dit eenvoudig online checken.

Bovendien is het vanaf 2023 strafbaar om te werken aan een cv ketel zonder bewijs van vakmanschap. Dat geldt niet alleen voor degene die je inschakelt, maar ook voor jou als consument wanneer je iemand inschakelt die niet erkend is.

Alternatieven voor cv ketel

Wil je van de cv ketel af en heb je ook die optie, omdat jij de eigenaar van het huis bent? Dan is een warmtepomp de meest duurzame keuze. Dat is niet altijd goedkoop. Wel kun je er vaak subsidies voor krijgen, omdat het bijdraagt aan de verduurzaming van je woning. Je kunt kiezen voor een hybride warmtepomp of een zelfstandige warmtepomp. Andere opties zijn kachels. Bijvoorbeeld een elektrische kachel of een pelletkachel. Dit zijn echter niet heel duurzame opties. Om zelf warm te blijven thuis kun je infraroodpanelen gebruiken. Het nadeel hiervan is dat alles buiten het bereik van de straling van de panelen koud blijft.

2 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *