in , , ,

Tips voor het inrichten van een kantoor aan huis

Kantoor aan huis inrichten

We werken met zijn allen steeds meer thuis, en de behoefte voor een kantoor aan huis wordt dan ook steeds groter. Ga je een kantoor aan huis inrichten dan zijn er een aantal zaken om op te letten. Met onderstaande tips helpen we je bij het inrichten van je kantoor en geven we je tips over kantoormeubels en styling. Zo ga je met een goede voorbereiding kantoorinrichting kopen.

1. Koop een goede bureaustoel

Als je veel thuis aan het werk bent zit je waarschijnlijk veel op je bureaustoel. Er zijn natuurlijk diverse mooie design kantoormeubelen te koop. Echter bij een bureaustoel is het niet alleen belangrijk dat deze er mooi uit ziet. Voornamelijk de mate van comfort en zithouding zijn bij een bureaustoel die veel gebruikt wordt erg belangrijk. Bureaustoelen kunnen wel erg prijzig zijn, we raden daarom ook altijd aan als je veel thuiswerkt om met je werkgever in gesprek te gaan over de mogelijkheden. Heb je een vloer die makkelijk beschadigd? Kijk dan ook eens naar een bureaustoel mat zodat je je vloer goed kan beschermen.

2. Zorg voor een rustige omgeving

Nu we met zijn allen meer thuiswerken is de behoefte aan een rustige omgeving steeds groter. Als je een kantoor aan huis maakt zorg er dan voor dat dit een plek is waar je je af kan zonderen en kan focussen op je werkzaamheden. Probeer hier rekening mee te houden in de keuze van kantoormeubelen. Ga voor rustige tinten en zorg dat alles bij elkaar matcht. Denk daarbij ook aan voldoende bakjes en lades zodat je alles wat je niet nodig hebt netjes op kan bergen. Hierdoor blijft je bureau leeg en wordt je minder snel afgeleid door andere zaken die niet met je werk te maken hebben.

3. Zet planten op je thuiskantoor

Planten helpen bij het zorgen voor een rustige omgeving. Daarnaast bevind je je in een thuiskantoor vaak in een kleine omgeving, en zeker als het koud is en de ramen dicht blijven kan hier de luchtkwaliteit snel afnemen. Het is daarom aan te raden om voldoende planten op je thuiskantoor te plaatsen. Zet daarnaast natuurlijk ook met enige regelmaat een raampje open zodat er wat frisse lucht binnenkomt.

4. Kabelmanagement

Een tip die vaak vergeten wordt is goed kabelmanagement. Hoe ver je hierin wil gaan kan je natuurlijk zelf bepalen. Maar vaak zien we bij een kantoor met soms meerdere computers, apparaten en opladers dat er een enorme bos met kabels door de ruimte ligt. Het opruimen van deze kabels kan niet alleen rust creëren in je thuiskantoor maar zorgt ook voor een veilige ruimte om in te werken.

5. Bepaal je budget

Uiteraard heeft niet iedereen het budget om volledig nieuwe meubels aan te schaffen voor een thuiskantoor. Gelukkig is er voor elk budget een passende inrichting van een thuiskantoor te vinden. Zo is er altijd iets te vinden in de kringloopwinkel, Marktplaats, IKEA of bij een kantoormeubelen zaak wat bij je budget past.

Hopelijk hebben we je met bovenstaande tips kunnen helpen om jouw ideale thuiskantoor in te richten. Heb je zelf nog aanvullende tips? Laat ze dan zeker achter in de reacties hieronder, zodat we elkaar allemaal kunnen helpen om het thuiswerken wat draaglijker te maken.

 

One Comment

Leave a Reply
  1. Bedankt voor de tips, ik ga volgende week mijn klein kantoor verhuizen, en we zullen ook wat nieuwe meubels nodig hebben. Het is best stressvol maar dat is altijd zo met verhuizen, dus dat komt wel goed. Ik zal ze inrichting nog moeten beslissen, ik heb de plattegrond al dus dat zal niet al te moeilijk worden denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *