in ,

Verhuizen? Regel deze zaken op tijd!

Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Vaak ben je erg druk met het woonklaar maken van je nieuwe woning. Je wilt hem graag afstemmen op jouw eigen wensen. Ook het puzzelen met de inrichting en het verzamelen van nieuwe meubelen vergt tijd en aandacht. Maar ondertussen zijn er ook een aantal andere zaken die je zeker niet moet vergeten om op tijd te regelen. We bespreken er een aantal in dit artikel.

Internet en TV

VerhuizingFijn wonen is meer dan alleen leuke meubelen en mooie decoratie. Een aantal basisvoorzieningen moet aanwezig zijn. Een werkende internetverbinding mogen we in deze tijd toch wel als een basisvoorziening beschouwen. Waar zijn we immers nog zonder? Ook wil je misschien naar televisiezenders kunnen kijken als je nog niet volledig over bent op streamingsdiensten. Het activeren van een internet en TV abonnement op je nieuwe adres kan weken duren. Voorkom dat je na je verhuizing een tijd zonder internet en TV komt te zitten en begin op tijd met het regelen hiervan. Geef je verhuizing door aan je huidige provider of ga op tijd nieuwe abonnementen voor internet en TV vergelijken op het internet om er een die passend is af te sluiten.

Energieabonnement

Ook je energieabonnement voor je nieuwe adres moet je tijdig regelen. Dat wil niet zeggen dat er niets uit de gaskraan komt of geen stroom op de stopcontacten staat in je woning, maar iemand moet daar natuurlijk wel voor betalen. Heb je een lopend energieabonnement, dan kun je dit abonnement meeverhuizen. Bij overlap tussen het verlaten van je huidige woning en het in bezit hebben van de sleutel van je nieuwe woning, kun je tijdelijke levering op twee adressen aanvragen.

Waterleverancier

Net als dat het gas en de elektriciteit waarschijnlijk gewoon werken in je nieuwe woning of je nu iets regelt of niet, komt er ook gewoon water uit de kraan. Dat wil niet zeggen dat jij niet snel moet regelen dat ook dit op jouw naam komt te staan. Zoek op wat de lokale waterleverancier is en meld je aan via de website. Dat heb je in enkele minuten geregeld.

Inboedelverzekering

Je wilt natuurlijk dat jouw inboedel ook op je nieuwe adres verzekerd is. Dat kan niet zonder je verzekeraar op de hoogte te stellen van je verhuizing. Vergeet dit dus niet tijdig te regelen, anders loop je het risico dat je inboedel een tijd onverzekerd is, met alle risico’s van dien. Gebruik deze gelegenheid ook om nog eens de inventariseren hoeveel je inboedel ongeveer waard is. Misschien koop je nieuwe meubelen voor je nieuwe woning. Dat doet ook wat met de waarde van je inboedel. Voorkom dat je onderverzekerd bent, want dat kan problemen opleveren met de uitkering van een schadevergoeding wanneer je een beroep doet op je inboedelverzekering.

Er is dus best het een en ander wat je niet moet vergeten te regelen rondom zo’n verhuizing. Dit is dan nog niet eens een compleet lijstje. Daarom is het handig om een checklist te maken voor jezelf, zodat je een overzicht hebt van wat je allemaal nog moet doen en kunt afstrepen en wat je al gedaan hebt. Je kunt ook reeds voorgemaakte checklists op het internet vinden en daar gebruik van maken. Zolang je er maar in slaagt om geen belangrijke handelingen te vergeten.

One Comment

Leave a Reply
  1. Hele goede tips, ik zou zelf ook toevoegen om een tijdje van te voren een verhuisbedrijf in te huren. Mijn familie en ik gaan binnenkort verhuizen en dat wil je wel graag op tijd geregeld hebben. Het is allemaal zo stressvol dus om deze dingen op tijd te doen, maak je het net een beetje makkelijker voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *