in ,

Zo creëer je een moderne look met raambekleding

Zo creëer je een moderne look met raambekleding

Heb je zin om jouw huis een make-over te geven? Mag het wel wat moderner als het aan jou ligt? Raambekleding kan dan een hoop helpen om de algehele look van jouw interieur te moderniseren. Het is immers een groot onderdeel van de kamer. Wat jij dus voor de ramen hangt, kan van grote invloed zijn. Ben je benieuwd welke moderne raambekleding je het beste kunt kiezen? Bij Topjaloezieën kun je de beste raambekleding voor jou kopen. Lees gauw verder om daarachter te komen.

Wat kenmerkt een modern interieur?

Voordat we bespreken wat voor raambekleding essentieel is in een modern huis zijn er eerst wat andere facetten die het benoemen waard zijn. Een modern interieur is namelijk niet zomaar gemaakt. Een belangrijk kenmerk van dit type interieur is vooral de hoeveelheid licht, minimalisme en weinig rondslingerende items. Je wil strakke meubels, metaal of leren materialen en vooral gebruikmaken van basiskleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, grijs, zwart of beige.

De moderne raambekleding

Een modern alternatief voor raambekleding houdt vooral in dat het functioneel is, neutrale kleuren bevat en goed past bij de rest van jouw interieur. Jaloezieën is een mooi voorbeeld voor raambekleding die perfect past in een moderne kamer. Vanwege de strakke lijnen in het model ontstaat er een gelijkmatig effect. Het kan daarmee ook echt de eyecatcher van de kamer worden. Zo heb je gelijk dat simpele accessoire dat de moderniteit van de kamer accentueert. Daarnaast zijn jaloezieën ook ontzettend praktisch, wat bij het functionele karakter van het huis past. Kies bij jaloezieën voor een gladde afwerking. Daarbij kan je kiezen voor horizontale of verticale jaloezieën. Het ligt er natuurlijk aan wat mooi staat in jouw huis.

Hoe werken jaloezieën?

Jaloezieën zijn vaak horizontale plankjes die op korte afstand onder elkaar hangen. Met touw aan de uiteinden zitten ze vast aan elkaar en door de kleine spleten ertussen kan het licht schijnen. Wil je even geen licht in huis? Met het ingenieuze systeem kan je simpelweg de plankjes omhoog of omlaag trekken. Zo kies je ervoor om de jaloezieën tot aan de grond te laten hangen of misschien net wat meer erboven. Schijnt de zon opeens wel erg fel de kamer in? Dan kan je ook de jaloezie zo instellen dat er wat minder licht doorheen komt door de plankjes schuin te laten hangen. Een fantastische vorm van raambekleding die jouw moderne look in huis functioneel en minimalistisch maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *