in ,

Hoe vind je de juiste vakman voor een verbouwing?

Vakman voor je verbouwing

Er zijn genoeg Nederlanders die zelf aan de slag gaan met een verbouwing. Begrijpelijk, want hierdoor bespaar je behoorlijk wat geld. Het inschakelen van een vakman brengt immers kosten met zich mee. Toch is het niet altijd verstandig om een verbouwing geheel zelf uit te voeren. Waarom niet? Omdat je soms over specifieke kennis moet beschikken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het verleggen van afvoer- en waterleidingen en het aanleggen van elektra. Zoek je een professional die jou hierbij van dienst kan zijn? Wij helpen jou in deze tekst om de juiste vakman te vinden.

Wat moet er gebeuren?

Voordat je op zoek gaat naar een vakman moet je voor jezelf in kaart brengen wat er precies moet gebeuren. Het hangt namelijk van de werkzaamheden af welke vakman je in moet schakelen. Ga je bijvoorbeeld jouw badkamer verbouwen? Dan moet je mogelijk werkzaamheden verrichten aan het leidingwerk. Zo is de kans aanwezig dat je leidingen moet verleggen. Hier kun je het beste een loodgieter voor inschakelen. Moet er ook nieuwe elektra aangelegd worden? Dan kan een loodgieter jou hierbij niet van dienst zijn. Nee, hier schakel je een elektricien in Amsterdam voor in. Hij legt jouw elektra veilig aan, waardoor je er straks zonder problemen gebruik van kunt maken.

Weet waar je moet zoeken

Als je op zoek bent naar een vakman, richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Woon je in Breda en heb je een loodgieter nodig? Dan zoek je vermoedelijk op ‘loodgieter Breda’. Je krijgt binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. Veel mensen richten zich tot de bovenste resultaten die een zoekmachine weergeeft. In dat geval kost het je namelijk niet veel tijd om een vakman te vinden. Toch raden wij je aan de bovenste resultaten links te laten liggen. Dit zijn namelijk gesponsorde resultaten. Dit wil zeggen dat deze loodgieters hun positie verkregen hebben door ervoor te betalen. Het is dan maar de vraag of het om een betrouwbare vakman gaat.

Vraag offertes op

Een vakman helpt jou om een verbouwing tot een goed einde te brengen. Nadeel is alleen dat het inschakelen van zo’n professional kosten met zich meebrengt. Dit vormt voor veel mensen een obstakel. Je moet weten dat een vakman lang niet altijd even duur is. Soms verschillen de prijzen voor bepaalde werkzaamheden zelfs sterk van elkaar. Vraag daarom altijd eerst offertes op bij verschillende partijen alvorens je de knoop doorhakt. Heb je een vakman gevonden die niet transparant is over de prijs? Ga hier dan niet mee in zee. Doe je dit wel? Dan krijg je straks mogelijk een torenhoge rekening onder jouw neus geschoven.

Maak duidelijke afspraken

Heb je offertes met elkaar vergeleken en weet je hierdoor welke vakman je in gaat schakelen? Maak dan altijd duidelijke afspraken voordat je hem laat beginnen. Dit kun je het beste schriftelijk vast laten leggen. Als het een betrouwbare vakman betreft, maakt hij zeer waarschijnlijk al gebruik van een schriftelijke overeenkomst. Hierin licht hij toe wat hij precies gaat doen. Ook worden de voorwaarden aangestipt. Voordat de vakman begint, zet je – net als de vakman zelf – jouw handtekening onder de overeenkomst. Hierdoor weten jullie precies wat jullie van elkaar mogen verwachten. Een schriftelijke overeenkomst zorgt er doorgaans voor dat er na afloop niet gesteggeld kan worden over bepaalde zaken. Alles is immers vastgelegd in een overeenkomst en hier hebben jullie beiden voor getekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *