in , ,

Een huis sfeer geven kan niet zonder de juiste verlichting

Sfeer in huis met verlichting

Hoe krijgt een huis zijn sfeer? Door de materialen die zijn gebruikt op de vloer, de kleuren op de muren, allereerst. Zij bepalen voor een deel de uitstraling. Ook de gekozen meubels spelen uiteraard een grote rol. Net als de bewoners zelf, die met hun humeur en gedrag ook voor een groot deel de sfeer in huis bepalen. Maar heb je ook wel eens gedacht aan de verlichting? Ook deze is medeverantwoordelijk voor de sfeer die een woning heeft.

Hoe breng je sfeer in huis?

Er zijn heel veel verschillende manieren om de sfeer in je huis te veranderen. De inrichting en de kleuren en materialen die je hierbij gebruikt kunnen bijvoorbeeld een grote rol spelen. Probeer je maar eens een kamer voor te stellen waarin vooral wit is gebruikt op de muren, en er op de vloeren is gekozen voor een koele kleur, grijs bijvoorbeeld. Als dit dan ook nog eens wat gecombineerd met een beperkt aantal meubels en accessoires, die in dezelfde stijl zijn gekozen, ontstaat een strak geheel dat veel mensen als ‘kil’ kunnen omschrijven.

Richt je dezelfde ruimte in met veel natuurlijke materialen in warme tinten, dan zie je al snel een heel ander beeld. Precies dezelfde kamer kan nu opeens als ‘knus’ en gezellig worden beschreven.

Natuurlijk is de inrichting niet het enige dat de sfeer binnen een ruimte bepaalt. Je kunt een kamer nog zo gezellig inrichten, als de mensen die zich erin bevinden een rothumeur hebben, gaat het nooit echt gezellig worden. Daar staat tegenover dat een ruimte die aan de kille kant kan ogen, plotseling tot leven kan komen als zich er mensen met een warm, sprankelend karakter in bevinden.

De rol van de verlichting

Waar we tot nu toe alleen hebben gekeken naar de inrichting en de meubels, is er nog een aspect in de inrichting die de sfeer voor een groot deel kan bepalen: de verlichting. Niet iedereen staat hierbij stil, maar zelfs een warm ingerichte kamer kan kil lijken als er voor de foute lampen wordt gekozen.

Door te kiezen voor lampen met een warme tint, voorkom je dit. Kies de plekken waarop je de lampen plaatst bewust, en denk na over zowel hun functie als uitstraling. Met hanglampen van Overstock Home kun je bijvoorbeeld de delen van de ruimte die je extra wilt verlichten goed aanpakken. Boven de eettafel, bijvoorbeeld. Lampen die je kunt dimmen zijn op dit soort plekken extra fijn, zo pas je de sfeer gemakkelijk aan. Meer goede ideeën over verlichting vind je hier: https://www.juntoo.be/nl. Door lampen die voor een basisverlichting van de kamer zorgen af te wisselen met lampen die op de gewenste plekken voor accenten kunnen zorgen en na te denken over de tint en sterkte van iedere individuele lamp, kun je met de juiste verlichting zorgen voor de gewenste sfeer in iedere ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *