in , ,

De grootste voordelen van een bedbank

Bedbank

il je een bed en een bank in een ruimte kwijt, maar is hier eigenlijk niet genoeg plek voor? Kies dan voor een bedbank. Dit meubel verander je binnen de kortste keren van een bank naar een bed en andersom. Toch is niet iedereen direct overtuigd van de voordelen van een bedbank. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten we namelijk de grootste voordelen van een bedbank op een rijtje.

1. Je bespaart ruimte

Eén van de grootste voordelen van een bedbank is dat je hiermee ruimte bespaart. Als je voor dit meubel kiest is het namelijk niet nodig om een apart bed en een losse bank aan te schaffen. Een bedbank doet immers dienst als beide meubels. Dit is met name handig als je een kleine ruimte in moet richten, zoals een studentenkamer.

2. Je bespaart geld

De meeste mensen kiezen voor een bedbank omdat zij hiermee ruimte besparen. Toch is er nog een andere reden om een slaapbank te kopen. Je bespaart namelijk ook geld. Dit is vrij makkelijk te verklaren. Als je voor een slaapbank kiest, maak je geen kosten voor een bank en bed. Je betaalt eenmalig voor de bedbank en haalt direct beide meubels in huis. Bijkomend voordeel is dat dit meubel jou niet veel geld hoeft te kosten. Zo kun je bijvoorbeeld een slaapbank kopen.

3. Je ligt er comfortabel op

Veel mensen denken dat een slaapbank niet comfortabel ligt. Niet iedere slaapbank is even comfortabel, maar er zijn wel degelijk slaapbanken waar je heerlijk op kunt liggen. Het comfort van de bank kun je achterhalen door verschillende bedbanken te testen. Je kunt ook naar het materiaal kijken. Op basis van het materiaal kun je namelijk een goede inschatting maken van de kwaliteit van een bedbank.

4. Je creëert makkelijk en snel extra slaapplaatsen

Slaap je zelf liever in een bed dan op een slaapbank? Dan betekent dit niet dat je zo’n bank direct uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want dit meubel is ideaal als er regelmatig mensen blijven slapen. Je creëert namelijk makkelijk en snel extra slaapplaatsen met behulp van een bedbank. Het enige wat je moet doen, is de bank uitklappen. Hierdoor hoef je geen extra matrassen in huis te halen. Zorg alleen voor wat extra beddengoed, zodat je de slaapbank op kunt maken.

5. Makkelijk te vervoeren

Ga je verhuizen? Dan wil je de bedbank ongetwijfeld meenemen. Je geniet namelijk van de nodige voordelen als je zo’n meubel in huis hebt. In tegenstelling tot losse matrassen is een bedbank wel makkelijk te verplaatsen. Ze wegen namelijk een stuk minder. Daarnaast kost het verhuizen van een bedbank je aanzienlijk minder tijd dan het verhuizen van een losse bank en een los bed.

2 Comments

Leave a Reply
  1. Super leuk artikel, nog een aanvullende tip: neem ook de grootte mee van de bank. Een kleinere bank bijvoorbeeld kan je hele kamer een totaal ander aanzicht geven terwijl een grotere bank weer meer comfort met zich mee brengt!

    Groetjes,
    Anne

  2. Een bedbank is inderdaad fijn wanneer je een kleine ruimte hebt. Toen ik studeerde had ik ook een bedbank die ik overdag gemakkelijk kon inklappen. Nu gebruiken we heb wanneer we logees hebben. Erg handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *