in , ,

5 redenen waarom ieder huis een sunshower zou moeten hebben

Sunshower infrarood en uv douche

Met een Sunshower haal je een prachtig product in huis. Een Sunshower is eigenlijk een soort zonnebank voor onder de douche. Een Sunshower werkt op basis van Uv- en infraroodlicht. Hierdoor krijg je de effecten van zonlicht en warmte terwijl je doucht. In deze blog hebben we 5 redenen op een rij gezet waarom ook in jouw huis een Sunshower zou moeten hangen.

1. Nog meer ontspanning onder de douche

Het toevoegen van zonlicht tijdens het douchen zorgt voor een ontspannen gevoel. Door de infrarood straling krijg je een fijne warmte die rechtstreeks op de huid straalt. Douchen is natuurlijk al een ontspannende bezigheid, maar met een Sunshower wordt het douchen helemaal een feestje.

2. Gezondere huid

Naast een ontspannend douche ervaring zorgt de Sunshower ook voor een mooiere en gezondere huid. De huid wordt gereinigd omdat door de warmte van de infrarood lamp de poriën in de huid open gaan staan. Als de poriën in de huid open staan kunnen ze beter vuil afvoeren en worden zalfjes en crèmes die na het douchen worden aangebracht beter opgenomen door de huid.

3. Je maakt Vitamine D aan

In de zomer als de terrassen open zijn en we veel in de buitenlucht zijn maakt ons lichaam vitamine D aan. In de winter is dit minder omdat er weinig natuurlijk zonlicht is. Hierin kan de Sunshower helpen door tijdens het douchen uv-licht op je lichaam te schijnen. Vitamine D zorgt voor een hogere weerstand en is goed voor onze botten. Daarnaast werkt uv-licht hetzelfde als een zonnebank, en krijg je tijdens het douchen ook nog eens een mooi kleurtje. Dagelijkse blootstelling van ongeveer 10 minuten is voldoende om een gezonde dosis vitamine D op te bouwen.

4. Je krijgt er meer energie van

Naast onze weerstand profiteren ook onze hormonen en onze biologische klok van een dagelijkse hoeveelheid uv-licht. Zoals we hierboven ook al aangaven krijg je daarnaast ook een mooi kleurtje van het gebruik van een Sunshower. Dit komt door de aanmaak van melanine en pigment in de huid. Deze stoffen zorgen ook voor een natuurlijke bescherming tegen zonlicht.

5. Soepelere spieren en gewrichten

Al sinds jaar en dag worden infrarood lampen gebruikt om last van spieren en gewrichten aan te pakken. Doordat de warmte van de infraroodstraling doordringt in het lichaam en de spieren en gewrichten opwarmen herstellen spieren sneller. Deze toepassing werkt voor bijna alle spier en gewrichtsklachten. Mocht u langdurig last hebben van klachten is het natuurlijk goed om naar een arts of een fysiotherapeut te gaan. Een Sunshower kan echter wel helpen om deze klachten te verminderen. Ook voor sporters is een Sunshower een ideale toevoeging aan de badkamer. Door de warmte herstellen spieren namelijk sneller na het sporten. De bloedcirculatie neemt namelijk toe en zorgt voor een betere toevoer van zuurstofrijk bloed wat helpt om de spieren te herstellen.

Hopelijk hebben we je met bovenstaande redenen kunnen overtuigen om ook in jouw badkamer een Sunshower neer te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *