in ,

Een kunststof dakkapel laten plaatsen: waarom?

Kunststof dakkapel laten plaatsen

Je kent waarschijnlijk ondertussen meerdere huizen in de buurt of in je vriendenkring die een kunststof dakkapel laten plaatsen of dat hebben laten doen. Is jou nog steeds niet helemaal duidelijk waarom je dat zou doen? Na het lezen van onderstaande informatie ben jij heel wat wijzer!

Waarom een dakkapel laten plaatsen een goed idee is

De voornaamste redenen zijn uiteraard meer licht en meer ruimte. Wanneer jouw zolder op dit moment te klein en / of te donker is om goed te kunnen gebruiken, is een dakkapel de eerste oplossing waar aan gedacht wordt. De ruimte onder een schuin dak wordt ineens wel bruikbaar als loopruimte en er kunnen zelfs hogere meubelen staan!

Een ander prettig voordeel van een dakkapel is dat de extra beloopbare vierkante meters je huis meer waard maken. Het aantal m2 op zolder mag nu bij het totale oppervlak van je huis geteld worden, wat de woningwaarde verhoogt.

Tot slot is het prettig dat, wanneer je de ruimte op zolder vaker of structureel gaat gebruiken, je de mogelijkheid hebt deze ruimte te ventileren. Frisse lucht, uitzicht en voldoende licht, wat wil je nog meer?

Waarom een kunststof dakkapel laten plaatsen een nog beter idee is

Door een kunststof dakkapel te laten plaatsen, geniet je van nog meer voordelen dan wanneer je een houten dakkapel plaatst. Dat komt doordat kunststof als materiaal een hele slimme keuze is. Enkele pluspunten op een rijtje:

  • Onderhoudsarm: kunststof hoeft niet geschilderd te worden, blijft zijn kleur behouden en hoeft enkel met een sopje gereinigd te worden.
  • Duurzaam: kunststof gaat met gemak vele jaren mee, kan volledig gerecycled worden en heeft een hoge isolatiewaarde. Ideaal bij hoge energiekosten!
  • Veelzijdig: kunststof is er in allerlei kleuren, zelfs met een nauwelijks van echt te onderscheiden houtnerf, en in allerlei indelingen. Pas de indeling bijvoorbeeld zo aan dat het perfect bij jouw jaren ’30 woning past!
  • Vergunningsvrij: een kunststof dakkapel laten plaatsen kan in de meeste gevallen gewoon vergunningsvrij. Je geniet daardoor binnenkort al van alle voordelen.
  • Inbraakproof: kunststof schrikt inbrekers af omdat het minder gemakkelijk open te breken is dan hout. Dat komt door de ijzersterke kern en doordat het kozijn beter aansluit op de muur. En met degelijk hang- en sluitwerk erop creëer jij een veilig huis.

Ben je benieuwd geworden naar alle mogelijkheden? Vraag dan offertes op en informatie aan bij specialisten als Jansma Burdaard. Zo weet je al snel of een kunststof dakkapel bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *