in ,

Op deze manier creëer je een veilig huis

Veilig huis creeeren

Iedereen wil veilig en zorgeloos wonen. Vraag jij je af hoe je jouw huis diefstal- en inbraakproof kunt maken? Of wil je je woning beter beschermen tegen brand en waterschade? Lees dan snel verder, want hier delen we 5 tips voor een veiliger huis. Zoals regelmatig onderhoud van je cv-ketel.

1. Upgrade het alarm

Met een slimme alarminstallatie in je woning kun je inbrekers op een effectieve manier weren. Naast de jaarlijkse onderhoudsbeurt, heeft dit alarm geen enkel onderhoud nodig. Het schakelt zich vanzelf in en uit, als je de deur uitgaat en weer thuis bent. Daarnaast is het huisdiervriendelijk. Dit houdt in dat je hond of kat geen vals alarm kunnen veroorzaken. Handig! Een ander voordeel van een slim alarm is dat je het makkelijk kunt bedienen door de bijbehorende app op je smartphone te installeren.

Goed om te weten: als je je alarminstallatie wil uitbreiden dan kan dat. Zo kun je het systeem aanvullen met een binnencamera.

2. Beveilig de buitendeuren

Verder is het verstandig om al het hang- en sluitwerk op de buitendeuren en -ramen na te lopen. Vervang het waar nodig door beter materiaal. Ook extra buitenverlichting plaatsen is het overwegen waard. Dieven dringen maar al te graag binnen via slecht verlichte plekken zoals een donkere tuin of achterdeur.

3. Laat de cv-ketel controleren

Wat voor installatie je ook hebt: periodiek cv-onderhoud is broodnodig. Door je cv-ketel regelmatig en vakkundig te laten onderhouden houd je allerlei narigheid buiten de deur. Denk aan storingen en defecten die ervoor zorgen dat je opeens onder een koude douche staat. Maar ook brand en lekkages kunnen het gevolg zijn van achterstallig cv-onderhoud. In de meegeleverde instructies van de fabrikant staat hoe vaak je jouw cv-ketel moet laten onderhouden. Lees dit goed door zodat je op tijd een specialist kunt inschakelen.

4. Laat de schoorsteen vegen

Vuil in de schoorsteen kan een flinke woningbrand veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je schoon stookt, ook komende herfst en winter. Als je een houtkachel of open haard hebt, laat de schoorsteen dan minimaal één keer per jaar schoonmaken door een schoorsteenveger.

5. Plaats CO-melders

Zorg dat er niet alleen rookmelders in huis hangen maar ook CO-melders (koolmonoxidemelders). Uit je cv-ketel en schoorsteen kan namelijk koolmonoxide ontsnappen. Dit is een dodelijk gas waar je niets van merkt als het vrijkomt. Door CO-melders te plaatsen word je gewaarschuwd bij een lek en kun je jezelf en je gezin op tijd in veiligheid brengen.

3 Comments

Leave a Reply
  1. Bedankt voor de goede tips voor een veilig huis! Mijn man en ik hebben net ons eerste huis gekocht en willen deze natuurlijk zo veilig mogelijk maken. Het gebruik van CO-melders bij de Cv is een slim idee, dat zullen we zeker doen. Onze Cv-ketel is al oud, dus misschien moeten we gaan denken aan een nieuwe Cv-ketel installatie. We gaan aan de slag!

  2. Bedankt voor het delen van dit artikel met goede tips voor een veiliger huis. Wij hebben net ons eerste huis gekocht en zijn op zoek naar aandachtspunten, waar we zelf misschien nog niet aan gedacht hadden. Het is een goede tip om de cv-ketel regelmatig te laten controleren. We zullen op zoek gaan naar een specialist, want ik weet niet hoe lang het geleden is dat de ketel voor het laatst is gecontroleerd.

  3. Bedankt voor het delen van de goede tips voor een veilig huis. Mijn vriend en ik hebben net ons eerste huis gekocht. We hebben nog niemand naar de cv-ketel laten kijken sinds wij het huis hebben. Ik wist niet dat je dit regelmatig moet laten doen. We gaan een installatiebedrijf inschakelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *