in ,

Alternatief voor dubbele beglazing: voorzetramen

Voorzetramen als alternatief voor dubbel glas

Je hebt veel opties om de bescherming en het comfort van je huis te verbeteren. Een van deze opties is het installeren van secundaire ramen of voorzetramen. Dit wordt gedaan door nieuwe onafhankelijke raamkozijnen op je bestaande ramen te installeren. In principe verdubbel je je huidige ramen voor een betere geluidsisolatie en isolatie. Dit product heeft inderdaad dezelfde functie als gelaagde ramen. Deze is echter goedkoper en kan een geweldig alternatief zijn voor mensen met een laag huisrenovatiebudget. Hoewel de doeltreffendheid ervan lager is dan die van dubbele beglazing, is het nog steeds in staat om je maandelijkse verwarmingskosten te verlagen.

Het belang van voorzetramen voor huizen

Voorzetramen zijn geschikt voor alle soorten gebouwen. Het wordt echter voornamelijk gebruikt in woonhuizen vanwege de betaalbaarheid. Daarnaast zijn deze minder storend in vergelijking met vervangingsvensters van uPVC. Je kunt ze gebruiken om de thermische isolatie in de kamers te verbeteren en de verwarmingskosten te verlagen. Daarnaast verbetert de nieuwe installatie van dit type raam de bescherming van je huis tegen geluidsoverlast van buitenaf. Andere voordelen zijn de vermindering van condensatie en koolstofemissies. Het verhoogt ook de veiligheid vanwege het robuuste karakter. Indringers zullen waarschijnlijk niet gemakkelijk in je huis kunnen inbreken, omdat deze ramen als een extra barrière fungeren. Het is ook gunstig voor degenen die in beschermde gebieden wonen waar het installeren van uPVC-ramen een probleem kan zijn. In plaats van in de problemen te komen kun je kiezen voor voorzetramen. Ten slotte is dit product verkrijgbaar in verschillende stijlen en opties. Dat betekent dat je er een kunt kiezen die bij het thema van je huis past.

Dingen om te onthouden bij de aanschaf van voorzetramen

Twee belangrijke voordelen die je kunt behalen door voorzetramen te installeren, zijn betere isolatie en bescherming. Als je hebt besloten om een ​​aankoop te doen, denk dan altijd na over het type product dat je gaat kopen. Het hangt meestal af van het type gebouw waarin je woont. Verticaal verschuifbare voorzetramen zijn bijvoorbeeld perfect voor diegenen die primaire verticale schuiframen hebben. Scharnierend is perfect voor erkers, terwijl horizontaal schuiven bedoeld is voor openslaande ramen. Je kunt ook een lift-out-type kiezen als je kamers met krappe ruimtes hebt. Vervolgens moet je nadenken over de aanbieder. Veel bedrijven opereren tegenwoordig op internet, dus je kan profiteren van hun onlinediensten. Het zou perfect zijn als je speciale kortingsprijzen voor die artikelen kunt krijgen.

Tussen voorzetramen en dubbele beglazing

Op dit punt moet je beslissen om secundaire of dubbele beglazing in je huis te installeren. De tweede optie biedt betere bescherming, maar heeft een hogere prijs. De eerste optie is goedkoper, maar heeft een lagere werkzaamheid. Het goede nieuws is dat voorzetramen je helpen het warmteverlies in huis tot wel 60% te verminderen. Dit is een significant percentage waarmee je je energierekening flink kan verlagen. Terwijl je ongeveer € 9.000 moet uitgeven voor een volledige installatie van dubbele beglazing, kost het slechts € 1.000 om een ​​volledige installatie van voorzetramen uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *