in ,

3 manieren om het rendement van je zonnepanelen te verhogen

rendement van je zonnepanelen verhogen

Wie zonnepanelen koopt wil uiteraard dat ze zoveel mogelijk opwekken. Hoe meer energie ze opwekken, des te meer profijt jij er immers van hebt. Toch kan er behoorlijk wat verschil zitten in het rendement van zonnepanelen. Gelukkig kun je zelf het nodige doen om het rendement te verhogen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat zij kunnen doen. Daarom zetten wij hier 3 manieren op een rijtje om het rendement van zonnepanelen te verhogen.

1. Installeer ze op de zonnigste zijde van het dak

Dit lijkt misschien een open deur, maar we horen regelmatig verhalen van mensen die spijt hebben van de plek die zij gekozen hebben voor zonnepanelen. De panelen worden namelijk lang niet altijd op de meeste zonnige zijde van het dak geïnstalleerd. Doordat de zonnepanelen hier minder zon opvangen is het rendement logischerwijs ook lager. Denk daarom goed na over de zijde van het dak waarop je de zonnepanelen installeert.

Als je een dak op het zuiden hebt, wil je hier mogelijk de zonnepanelen laten installeren. Logisch, want het rendement is dan vaak het hoogst. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Dit is bijvoorbeeld het geval als de zon belemmerd wordt. In dat geval kan het zonlicht de panelen niet of minder goed bereiken, waardoor het rendement lager is. Twijfel je wat de beste plek is? Laat dan een professional langskomen. Hij zal de situatie bekijken en jou adviseren waar je de panelen het beste kunt plaatsen.

2. Denk na over het aantal zonnepanelen

De plek van de zonnepanelen is van invloed op het rendement, maar dit is zeker niet het enige wat meespeelt. Ook het aantal zonnepanelen is namelijk van invloed op de hoeveelheid energie die je opwekt. Hoe meer zonnepanelen je op jouw dak installeert, des te meer stroom je opwekt. Sommige mensen kiezen er daarom voor om hun hele dak vol te leggen met zonnepanelen. Besef je wel dat je dan mogelijk meer opwekt dan je verbruikt. Om te voorkomen dat je onnodig veel geld uitgeeft, kun je beter het aantal zonnepanelen berekenen dat je nodig hebt. Je betaalt in dat geval alleen voor de zonnepanelen die je zelf nodig hebt.

3. Denk goed na over het soort zonnepanelen

Liggen er nog geen zonnepanelen op je dak? Dan doe je er goed aan je in de verschillende soorten te verdiepen voordat je een keuze maakt. Het soort zonnepanelen dat je kiest is namelijk van invloed op het rendement. Zo hebben monokristallijne zonnepanelen bijvoorbeeld een hoger rendement dan polykristallijne zonnepanelen. Gaat dit jou nog niet ver genoeg? Dan kun je Sunpower zonnepanelen kopen. Hiermee haal je 35 procent meer zonne-energie uit jouw dak dan met conventionele panelen. Uiteraard betaal je hier ook voor, want Sunpower zonnepanelen zijn duurder in de aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *