in , ,

De rol en functie van Arabische lampen in een modern interieur

Rol en functie arabische lampen

Wanneer je een ruimte in gaat richten, of het nou in je huis is, op kantoor, of ergens anders, het zijn altijd de diverse onderdelen in een interieur die het samen een succes maken. Kleuren, licht en lampen spelen hier een belangrijke rol in. Sommige mensen onderschatten de invloed van licht en een specifieke lamp op de totaal uitstraling van het interieur en de sfeer, die in een bepaalde ruimte gecreëerd kan worden. Een type lamp die nog meer invloed kan hebben op de sfeer in een ruimte is de Oosterse lamp, ook wel Marokkaanse of Arabische lamp genoemd.

Oosterse lamp multifunctioneel

Arabische lampenDe Oosterse wandlampen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten en zijn doorgaans met de hand gemaakt. De lamp heeft vaak diverse patronen en kleuren, waardoor de lamp multifunctioneel wordt en niet alleen als lichtbron, maar ook als decoratief attribuut wordt beschouwd. De Oosterse lamp geeft vaak een warme knusse, maar ook mysterieuze invloed op de sfeer die er in een bepaalde ruimte hangt. Wat de oosterse lamp ook erg aantrekkelijk maakt, is dat deze zowel erg geschikt is voor binnen als buiten. Mooie Arabische lampen geven net even dat extra stukje gezelligheid op je terras op een warme zomeravond.

Arabische lamp in modern interieur

Voorheen zagen we regelmatig Oosterse lampen in Turkse en Marokkaanse restaurants in ons land, maar tegenwoordig komt dit type lamp ook steeds vaker voor in moderne interieurs. Het is dan ook geen verrassing dat winkels als Ikea en Xenos dit soort producten aanbieden. De Oosterse lamp blijkt een gouden greep in combinatie met een modern interieur.

Lamp met een verhaal

Oosterse staande lampHet mooie aan de Oosterse lamp is dat deze niet zoals een standaard lamp is en altijd een verhaal met zicht meedraagt. Wanneer je in een winkel bent met authentiek Marokkaanse wandlampen dan zul je zien dat geen lamp hetzelfde is en het is merkbaar dat ze met de handgemaakt zijn in positieve zin. Vaak is deze ambacht ook van generatie op generatie doorgegeven en heeft elke familie weer zijn eigen stijl of specialiteit, wat weer zorgt voor een grote diversiteit in het aanbod. Met een Marokkaanse lamp haal je absoluut een mooie decoratieve lamp in huis, maar ook een functionele lichtbron die een relaxte en ontspannen sfeer creëert met een verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *