in , , , , ,

Thuiskantoor inrichten: wat heb je nodig?

Thuiskantoor

Werk je veel thuis? Of werk je altijd vanuit huis? Dan is het verstandig om een comfortabele en inspirerende werkkamer te hebben waarin je kan werken, in plaats van werken aan de keukentafel. Met een eigen thuiskantoor wordt je minder afgeleid, hierdoor kan je je veel beter richten op belangrijke werkzaamheden. Ook houd je werk en privé beter gescheiden. Het creëren van een prettige werkomgeving is belangrijk om een fijne werkplek in huis te hebben. Wat heb je allemaal nodig? En hoe zorg je ervoor dat je effectief blijft werken vanuit huis?

Comfortabel bureau

Een goede werkplek is pas compleet met een comfortabel bureau dat ervoor zorgt dat je jouw werkzaamheden optimaal kunt uitvoeren in een comfortabele houding. Een bureau is vaak ergonomisch af te stellen. Hierdoor is de kans op last van je spieren en/of gewrichten een stuk minder. Het aanschaffen van een goed bureau voor je thuiskantoor is daarom een goede investering voor nu en in de toekomst. Door te kiezen voor een mooie design bureau zorgt je een inspirerende ruimte en stijlvol kantoor. Ook kan je kiezen voor een sta bureau, dit heeft vele voordelen voor je gezondheid. Zo kan je zitten en staan afwisselen tijdens het werk.

Goede temperatuurregeling

In een thuiskantoor breng je vaak veel tijd door. Hierdoor is het belangrijk dat de temperatuur in de ruimte aangenaam is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede verwarming, maar voor hele warme dagen ook aan een airco. Wat voor airco je nodig hebt voor jouw thuiskantoor is afhankelijk van de grootte en de indeling van de ruimte. Heb je voor een thuiskantoor een koellastberekening nodig? Wil je zeker weten dat de airco-unit jouw thuiskantoor goed kan koelen dan is het verstandig om een koellastberekening uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat je niet te veel, en niet te weinig koeling hebt. Vaak loont het ook om tegelijk op meerdere plekken in huis airco te nemen, dat is qua kosten vaak voordeliger.

Bureaustoel

Bij een comfortabel bureau heb je natuurlijk een goede bureaustoel nodig waarop je dagenlang kan zitten werken, zonder dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Het is belangrijk dat je kiest voor een stoel die je op hoogte kan verstellen. Armleuningen en een goede rugleuning zijn een pré als je comfortabel wilt werken.

Zorg voor opbergmogelijkheden

Goede opbergmogelijkheden zijn van groot belang om jouw kantoor netjes en geordend te houden. Hierdoor werk je zelf ook geordend en productiever. Kies dus een bureau met opbergmogelijkheden of bestel een archiefkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *