in , , , , ,

Het nut van open opbergkasten

Open opbergkast

Wanneer je opbergruimte te kort komt zijn open opbergkasten een goede oplossing.  Hiermee wordt er in de hoogte gewerkt waardoor meer ruimte functioneel benut wordt. Daarnaast geeft het niet alleen de mogelijkheid om op te bergen, maar ook om te organiseren. Open opbergkasten zijn in verschillende situaties goed in te zetten. Deze staan in dit blog voor je op een rij. De kasten zijn naar wens te ontwerpen. Alle mogelijkheden worden besproken.

Een open opbergkast in de slaapkamer

Open opbergkast met boekenWanneer je een georganiseerd persoon bent zal een open opbergkast goed passen in de slaapkamer. Deze komt hier tot zijn recht wanneer de inhoud netjes opgeruimd zal worden. Je kunt op deze manier overzichtelijk je kledingcollectie ordenen en organiseren. Hierdoor is het overzichtelijk om te zien wat je allemaal hebt waardoor een outfit kiezen versneld kan worden. Daarbij geeft het een mooie mogelijkheid om niet alleen je kledingcollectie te showen. Bij open opbergkasten kunnen tassen en schoenen ook heel mooi gepresenteerd worden.

Zoals al eerder werd verteld zijn open opbergkasten naar eigen wens te ontwerpen. Het is dus mogelijk om deze te plaatsen in een ruimte als inloopkast waarbij de ruimte rechthoekig kan/zal zijn. Wanneer de slaapkamer een apartere vorm heeft waarbij de ruimte kritiek is kan er ook een hoekkast gekozen worden. Het is vaak lastig bij een inrichting om hoeken te benutten.  Dit is de ideale mogelijkheid daarvoor.

Plaatsing in de woonkamer

Open opbergkast als tv meubelWanneer je eens rondkijkt in je woonkamer zal je misschien ideeën krijgen om daar ruimte en/of hoeken optimaal te gaan benutten. Open opbergkasten kunnen hun eigen functie hebben en allemaal afhankelijk van jouw hobby’s of interesses. Wanneer je graag boeken leest kan een kast vol met boeken mooi ontworpen worden in de ruimte. Met een gezin inclusief kinderen kan het goed dienen voor het opruimen van het speelgoed. Hierdoor is de woonkamer netje opgeruimd en is het speelgoed toegankelijk voor de kinderen. In de zithoek zou eventueel zelfs de tv in een open opbergkast geplaatst kunnen worden. Hierdoor maak je nog meer functioneel gebruik van de ruimte, omdat vaak een tv-meubel vooral ontworpen wordt voor alleen het plaatsen van een tv.

Open opbergkasten in de garage

Garages hoeven er niet altijd picobello uit te zien. Simpelweg omdat daar niet de meeste tijd wordt gespendeerd en bezoek er niet komt. Echter is een garage wel een ruimte waarbij genoeg spullen georganiseerd kunnen worden. De perfecte ruimte om een aantal open opbergkasten te plaatsen.

Allereerst kunnen open opbergkasten ideaal zijn voor al het mannengereedschap dat er ligt. Je kunt het prima organiseren en is toegankelijk voor gebruik. Op deze manier raak je nooit meer je hamer kwijt!

Daarnaast een goede oplossing voor alle vakantiespullen. Ben je fan van kamperen? Berg je tent, luchtbed en slaapzak erin op.

Staat jouw wasmachine en misschien wel droger in de garage. Geen probleem! Deze kunnen ook weggewerkt worden in open opbergkasten.

Open opbergkasten voor de boodschappen

Open opbergkast voor boodschappenEen op maat gemaakte kast is ideaal voor in de berging. Deze verschillen regelmatig van afmetingen en moeten hierdoor op maat gemaakt worden. Vaak wordt een berging geplaatst onder een trap waardoor expertise erg belangrijk is. Voordelig, want op die manier kan het helemaal naar jouw wens ontworpen worden. Nog voordeliger is het feit dat je hierdoor nog meer boodschappen op kunt bergen. Op deze manier heb je een mooie inrichting die ook nog eens functioneel beter is.

Op de zolder

Vele huishoudens gebruiken een zolder als opbergruimte voor een hele hoop spullen die ze maar af en toe nodig hebben. Deze worden dan ongeorganiseerd bij elkaar op de grond gelegd waarnaar een immens grote stapel ontstaat. Vervolgens zie je door de bomen het bos niet meer. Herkenbaar?

Schotten zal je misschien al wel herkennen. Prima manier van het opbergen van spullen die je niet regelmatig nodig hebt. Wanneer je bepaalde dingen toch nodig gaat hebben zijn open opbergkasten nog handiger. Binnen handbereik kun je erbij. Hierdoor hoef je niet op je knieën te gaan kruipen en zoeken. Te onhandig wanneer dit iets te vaak voorkomt.

De hobbykamer

Heb je in huis een eigen plek voor jouw werkzaamheden? Dit is een ideale ruimte voor open opbergkasten. De ruimte kan gebruikt worden van kantoor tot schilderkamer. Voor elke invulling kan een open opbergkast goed van pas komen.

Bij een kantoor is het ideaal voor het opbergen van mappen en documenten. Het geeft je extra ruimten om belangrijk werk op te ruimen. Bij de zogezegde crea bea is het ideaal voor de verf- en tekenspullen en schetsboeken. Jouw creatieve kamer al hierna geen rotzooi meer zijn. Zo kan alles een plaatsje krijgen en kan de kamer op andere momenten gebruikt worden voor andere doeleinden.

De speelkamer

Moderne open opbergkastZoals al eerder werd verteld kunnen open opbergkasten in de woonkamer helpen bij het opruimen van het kinderspeelgoed. Dit zie je vaak in situaties bij jongere kinderen. Mocht het kind of de kinderen een eigen speelkamer hebben dan blijft het ideaal om dezelfde kast daar te plaatsen. Dit komt vaker voor wanneer de kinderen wat ouder worden. Dan wordt het tijd voor nieuw speelgoed. Misschien wil je het wel bewaren voor de volgende kinderen of generatie.

Met het gebruik van een opbergruimte zorg je voor weinig rommel op de grond en meer ruimte voor de kinderen om te spelen. Ideaal dus. Zo heeft heel het gezin er voordeel aan. Zorg hierbij voor genoeg opbergruimte. Jijzelf kan als geen ander inschatten hoeveel opbergruimte er nodig is. Open opbergkaste zijn ook handig in gebruik voor dozen. Hierdoor kunnen dozen met legostukjes gemakkelijk erin geplaatst worden. Mocht je kind gek zijn op verkleden, dan kan er een hanggedeelte geplaatst worden in de kast. Vergeet niet: het speelplezier van je kind staat op nummer één!

Nu zijn veel functionele aspecten besproken van open opbergkasten. Natuurlijk kunnen ze altijd naar eigen invulling gebruikt worden. Er kan een mix gemaakt worden van functioneel en decoratief. Combineer een boekenkast met fotolijsten of een bloem of plant. Dit maakt het speelser en persoonlijker. Daarnaast is het altijd handig om ruimte te creëren voor herinneringen als fotolijstjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *