in , , , ,

Welke keukenmachine heb je nodig?

Keukenmachine vergelijking

Als je graag in de keuken staat, zijn er een paar essentiële keukenapparaten die al het vervelende werk bij bakken uit je handen zouden moeten nemen en het tot een moeiteloos plezier maken. Maar… hoe kies je de voor jou geschikte?

In dit artikel leggen we jou uit welke de beste zijn voor welke taak, zodat je de beste voor jezelf kunt kiezen.

Handmixers

Handmixers zijn het best voor lichte bakwerkzaamheden, zoals room en eieren kloppen voor lekkere meringues. Als je maar zo nu en dan bakt, weinig ruimte hebt en een klein budget, dan is dit een prima keukenhulp voor je.

Een goede handmixer is comfortabel en licht in het gebruik, maar toch zwaar genoeg om op zijn basis te rusten. De knoppen moeten makkelijk te gebruiken zijn. Handmixers kosten tussen de 6 en 70 euro, maar de beste handmixers kun je al krijgen voor onder de 25 euro. Een slechte handmixer daarentegen is onhandig en zwaar in het gebruik en bespaart je geen werk vergeleken met zelf doen. Staande mixers, ook wel bekend als food mixers en keukenmachines, zijn de investering waard voor enthousiaste koks omdat ze gespecialiseerd zijn in belangrijke baktaken.

Keukenmachines

Keukenmachines beschikken meestal over een ballongarde om te mixen en te kloppen, en deeghaken, wat ze prima geschikt maken voor mixen, kloppen en kneden. Je kunt losse accessoires erbij kopen, zoals een blenders, vleesmolens en food processors, wat keukenmachines veel veelzijdiger maakt dan handmixers.

Keukenmachines kunnen wel nogal groot en zwaar zijn, en bovendien prijzig. Ze kosten vanaf 115 euro tot wel 925 euro! Een goede keukenmachine zal ingrediënten snel, effectief en gelijkmatig door elkaar roeren. Hij moet stevig en stabiel zijn, maar niet te zwaar.Maar een slechte keukenmachine roert een heleboel ingrediënten niet en heeft moeite met taken als afromen van boter en suiker en met deeg kneden.

Food processors

Keukenmachines en handmixers zijn twee van de nuttigste apparaten voor enthousiaste bakkers, maar er zijn meer keukenhulpjes die handig zijn voor andere kooktaken. Je zou die ook kunnen overwegen. Veel food processors hebben hulpstukken voor kloppen, mixen en blenden, zodat je ze kunt gebruiken voor bakken. Maar we vinden dat ze deze taken niet zo goed volbrengen als een goede keukenmachine.

Food processors zijn vrij groot, maar ze zijn doorgaans kleiner dan een keukenmachine. De prijzen lopen uiteen van 35 tot 405 euro, maar we vonden de beste koop voor minder dan 115 euro. Een goede food processor zal verschillende ingrediënten in seconden fijn hakken, terwijl een slechte er moeite mee zal hebben om een gelijkmatig resultaat te behalen en moeilijk schoon te maken kan zijn. Bovendien kunnen ze behoorlijk lawaaiig zijn.

Minihakkers

Minihakkers zijn eigenlijk mini food processors, ontworpen om kleine hoeveelheden voedsel fijn te hakken. Ze zijn meestal behoorlijk simpel en kosten ook maar 10 pond. Sommigen vinden minihakkers best handig om als tweede apparaat erbij te hebben. bijvoorbeeld voor als je een recept wilt maken met hard voedsel, zoals walnotencake. Een goede minihakker zal voedsel gelijkmatig en snel hakken, terwijl een slechte ongelijke stukken geeft en ook ervoor kan zorgen dat voedsel in het mes wordt gezogen.

Handblenders

Anders dan bij handmixers heeft een handblender doorgaans twee hulpstukken. Een voor hakken en een voor mengen. Ze kunnen daarom als een goedkoop alternatief. voor een food processor worden gezien. Middelgeprijsde en dure exemplaren hebben zelfs meer hulpstukken, zoals een hakker, of een pureerder. Ze kunnen dus bepaalde taken doen die ook de food processor, de handmixer en de minihakker doen. Een goede handblender hakt gelijkmatig en snel en laat geen hompen achter terwijl een slechte met dit soort karweitjes zal worstelen en niet comfortabel vast te houden zal zijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om een gewone blender te kopen.

Als je besloten hebt welk apparaat het meest geschikt voor je is kun je altijd even kijken naar de tests van de Consumentenbond, om uit te vinden welke goed en welke slecht werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *