in , , , ,

Checklist bij het kopen van een hoekbureau

Hoekbureau in kantoorruimte

Een hoekbureau is erg praktisch omdat je net wat extra werkruimte hebt. Je kunt bijvoorbeeld een deel van het bureau inrichten voor je computer en het andere deel als werkruimte. Daarnaast ziet zo’n bureau er leuker uit dan een recht bureau en is het gemakkelijk in een kleine ruimte te plaatsen. Toch zijn er wel verschillende punten waar je op moet letten bij het kopen van een hoekbureau. Daarom hebben we in dit artikel een checklist gemaakt die jou gaat helpen bij de aanschaf van het perfecte hoekbureau.

1. Wat is het doel van het hoekbureau?

Hoekbureau bij raamOm te bepalen wat voor hoekbureau je gaat kopen is het belangrijk te weten waarvoor je het gaat gebruiken. Wordt het een bureau om aan te werken, om creatief bezig te zijn, je huiswerk aan te maken of de administratie te doen? Hoeveel spullen komen er op het bureau en hoe vaak wordt het gebruikt? Deze vragen helpen je om uiteindelijk te kunnen bepalen wat voor bureau voor jou het meest geschikt is.

Als je het doel van het hoekbureau weet kun je namelijk ook beter bepalen wat het formaat moet zijn, hoe veel werk- en opbergruimte je nodig hebt en wat belangrijk voor je is.

2. Waar en hoe komt het hoekbureau te staan?

Je kunt een hoekbureau op verschillende plekken en manieren neerzetten. Wel zo handig om dit vooraf te bepalen zodat je ook weet welke ruimte je moet moet gaan opmeten. Je kunt het bureau in de hoek van een kamer zetten of je zet het met een zijde tegen de muur en de andere zijde vrij in de ruimte. Dit is handig voor als je eventueel nog een kast wil plaatsen. Je kunt eventueel rekening houden met hoe het licht in de ruimte valt zodat je kunt profiteren van natuurlijk licht en met de locatie van de stopcontacten. Als je weet waar en hoe je het bureau wil neer gaan zetten kun je verder met stap 3.

3. Bepaal het formaat van het hoekbureau

Hoekbureau in werkkamerHet formaat van het hoekbureau is afhankelijk van de ruimte waar het komt te staan en het doel van het bureau. Zorg dus dat je vooraf een idee hebt waar je het bureau wil plaatsen en meet hoe groot het bureau maximaal mag zijn. Kijk niet alleen naar de lengte, maar ook naar hoe diep het bureau mag zijn. Op deze manier kun je voorkomen dat je met een te groot, of juist te klein bureau thuis komt. Noteer de maten en neem deze mee naar de winkel of als je online gaat shoppen.

Wanneer je een grote ruimte hebt is een groot hoekbureau ook wel erg prettig. Je hebt dan voldoende werkruimte en je houdt gemakkelijk overzicht. Als je het bureau bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer plaatst is een klein model wellicht meer geschikt. Houd er ook rekening mee dat er nog ruimte is voor een bureaustoel en eventueel een kastje als je dat graag wil.

4. De hoogte en diepte

Het is belangrijk dat je goed aan je bureau zit en voldoende ruimte om je heen hebt. De juiste hoogte is belangrijk voor een goede zithouding. Een te laag of te hoog bureau kan op lange termijn klachten veroorzaken in je rug, nek en schouders. Hoe hoog het bureau is, is afhankelijk van de grootte van de persoon die er aan werkt. Hoe groter je bent, hoe hoger het bureau dient te zijn.

Als je met meerdere personen aan een bureau werkt is het wellicht handig te kijken naar een hoekbureau wat in hoogte verstelbaar is.

Ook de diepte is belangrijk om rekening mee te houden. Hoe dieper het hoekbureau, hoe verder je van het je computer scherm af zit en hoe meer beenruimte je onder het bureau hebt. Daarnaast heb je meer werkruimte bij een dieper bureau.

5. Hoe veel opbergruimte heeft het hoekbureau?

Hoekbureau’s kun je kopen met of zonder opbergruimte. Bij sommige modellen zitten er lades onder het bureau verwerkt wat erg praktisch kan zijn voor het opbergen van spullen. Als je rommel op je bureau wil voorkomen is dit wellicht een handige optie. Je spullen heb je zo altijd bij de hand, maar ze liggen niet direct in het zicht.

Naast opbergruimte is ook ruimte voor kabels een fijne optie. Zeker wanneer je één of meerdere computers op het bureau hebt staan. Er zijn hoekbureaus met een gat in het blad waar de kabels doorheen kunnen, op deze manier worden ze netjes weggewerkt.

6. Waar is het bureau van gemaakt?

Hoekbureau met laptopAls je van plan bent jaren te doen met het hoekbureau dat je wil aanschaffen is het wel zo verstandig direct een degelijk en kwalitatief goed meubel uit te zoeken. Het kan daarom helpen om te kijken waar het van gemaakt is en hoe stevig het is. Een goedkoop bureau kan er wel leuk uitzien maar de prijs zegt vaak ook veel over de kwaliteit. Het is natuurlijk wel zo fijn als je ook echt jarenlang plezier kunt hebben van je bureau!

7. Kies een hoekbureau wat je mooi vindt

Hoewel het misschien vanzelfsprekend klinkt is het belangrijk een bureau uit te zoeken die je mooi vindt en waar je een goed gevoel over hebt. Zeker wanneer dit je werkbureau wordt is dit een belangrijke factor. Hoe fijner en mooier jij je hoekbureau vindt, hoe liever je er aan gaat werken. Niemand zit graag achter een bureau wat hij/zij eigenlijk helemaal niet mooi of praktisch vindt, toch? Kies daarom iets uit waar je graag aan werkt, zodat werken automatisch net wat leuker wordt.

Voordelen van een hoekbureau

Een hoekbureau ziet er mooi uit en geeft een speelse sfeer aan de ruimte. Daarnaast heeft het nog handige voordelen:

  • Je hebt een groter werkblad en dus meer werkruimte
  • Het is praktisch in te delen en erg functioneel
  • Er is genoeg ruimte voor opbergruimte onder het bureau
  • Ideaal voor kleine ruimtes
  • Een hoekbureau is in verschillende formaten en modellen verkrijgbaar
  • Het is praktischer en makkelijker te plaatsen dan een langwerpig bureau

Genoeg redenen dus om eens te gaan kijken naar een hoekbureau voor jouw werkruimte of studeerplek. Gebruik onze handige checklist bij de aanschaf van een hoekbureau om het ideale en perfecte meubel te scoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *