in , , , ,

Welke eettafel kun jij het beste kopen?

Eettafel kopen

Je wilt dat je eetkamer sprekend is, dat je er tot rust kan komen maar ook eventueel kan werken. Wat planten op tafel, leuke accessoires en leren eetkamerstoelen maken je eetkamer compleet. Het is dus belangrijk dat je de juiste eettafel gaat kopen. In dit blog geven we je verschillende voorbeelden, van Scandinavisch tot low budget. Aan het einde van dit blog weet jij welke eettafel je gaat kopen en dus het beste bij jou past!

Industriële eettafel kopen

Moderne eettafelHet is dé trend van het moment: industrieel. Bijzondere combinaties van staal en hout zorgt voor de mooiste eettafel die jij kan kopen! Bijpassende stoelen er bij en klaar is Kees! Je hebt de industriële eettafel in verschillende uitvoeringen. Een bekende is het stalen kruis als tafelpoot met een houten blad of twee stalen vierkanten waar een houten blad op is gemonteerd. Een andere veel gekozen optie is het houten blad met een kruispoot. Leuk om te overwegen wanneer je een eettafel gaat kopen, denk eens aan een bijpassend bankje in plaats van stoelen. Zo krijg je een knus en warm effect en wordt de eettafel een plek waar je vaak aan zit! Vergeet niet dat deze tafels vrij zwaar zijn, wanneer je deze eettafel gaat kopen kan het dus zijn dat je wat mannenkracht nodig hebt.

Een eettafel kopen met een moderne touch

Ben jij meer van de moderne inrichting? Geen probleem, bij het kopen van een eettafel zijn ook hier oneindig veel mogelijkheden. Kleine, grote of ronde tafels. Wit, zwart of misschien wel rood? Één eigenschap hebben ze allemaal gemeen bij het kopen van deze eettafel: ze zijn vaak afgewerkt met hoogglans. Dit betekent wel dat je er zuinig mee om moet gaan, krassen zullen namelijk goed zichtbaar zijn. Daarentegen zijn ze weer makkelijk schoon te maken, mocht je eens een glas drinken om laten vallen. Wanneer je bij het kopen van een eettafel voor de moderne stijl gaat zorg dan dat je inrichting hier op afgestemd is. Het is namelijk best een eye catcher, zo’n glimmende tafel.

Breng Scandinavië bij jou in huis bij het kopen van deze eettafels

Scandinavisch design eettafelWe hebben het net al genoemd, een Industriële eettafel kopen is helemaal hot op het moment. Maar een stijl die net zo hot is, is de Scandinavische. Het staat bekend om de rust die het uitstraalt, gebruik van pastelkleuren en de natuurlijke elementen. Bij het kopen van een eettafel is het dus een hele goede overweging om je oog te laten vallen op de Scandinavische stijl! Het zijn vaak simpele tafels gemaakt van hout. Het blad heeft een pastelkleur. Roze, blauw of misschien is groen wel meer jouw kleur. Met wat mooie eetkamerstoelen er bij is jouw eetkamer helemaal de blits! Een Scandinavische eettafel kopen is vrij goedkoop en wordt heel veel aangeboden!

Een antieke of vintage eettafel kopen

Vintage eettafelJe kent het wel, je komt op bezoek bij iemand en daar staat een prachtige eettafel. Waar ze die dan vandaan hebben? Die eettafel hebben ze gekocht bij de kringloop winkel! Echt waar. Het gaat om geluk, maar wie niet waagt wie niet wint. Hou jij van de vintage look? Vergeet dan zeker niet om langs de kringloopwinkel te gaan wanneer je een eettafel gaat kopen. Wellicht tik jij zo’n pareltje op de kop en ben jij de blits! Bijkomend voordeel: die tafels zijn heel vaak heel goedkoop! Daarnaast zien ze er ‘geleefd’ uit waardoor je nauwelijks iets hoeft te doen aan de eettafel. Dat geeft dat echte, unieke, antieke gevoel.

Een brocante eettafel kopen

Brocante eettafelEen unieke stijl die je niet heel vaak tegenkomt maar toch sprekend is. De brocante stijl! Bij het kopen van een eettafel in brocante stijl kom je snel uit bij een tafel met vier bewerkte poten. De poten hebben een koloniale look. Afgewerkt met een houten blad en prachtige eetkamerstoelen met een brocant patroon is jouw eetkamer tip top in orde! Bij het kopen van een brocante eettafel moet je zeker eens gaan kijken bij de plaatselijke kringloop of verkoophoekjes. Zo’n eettafel kan je heel vaak kopen voor een paar tientjes!

Een landelijke eettafel kopen

Landelijke eettafelHet lijkt een beetje op de Scandinavische stijl, maar het is het toch niet helemaal. Bij de landelijke stijl gaat het vooral om onbewerkt hout. Grove poten en een ‘lomp’ blad. Alsof je in het bos aan de eettafel zit. Daarnaast zijn het vaak grote tafels, voor zo’n 8 tot 10 personen. Voor grote ruimtes is het kopen van een landelijke eettafel dus een hele goede oplossing! De kleuren zijn vaak grijs, taupe of gewoon, de kleur van hout! Hierdoor is de tafel wel aanwezig, maar niet te! Heb jij een groot huis met grote ruimten? Dan is het kopen van een landelijke eettafel een heel goed idee!

Belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een eettafel

Iedere stijl is uniek, iedere eettafel is uniek en ieder huis is uniek. Toch zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een eettafel.

  • Heb je al eetkamerstoelen? Meet de hoogte op zodat je straks niet te laag, of te hoog, zit
  • Stem de kleuren van de eettafel af met die van je interieur, of andersom:
  • Geef je hele eetkamer een make-over en stem alle kleuren/stijlen af met je inrichting
  • Denk aan leuke accessoires wanneer je een eettafel gaat kopen, zo is een schapenvacht bijvoorbeeld heel leuk bij een Scandinavische stijl.
  • Probeer eens out of the box te denken, in plaats van eetkamerstoelen bij je eettafel, is een bankje bijvoorbeeld ook heel leuk!

Van Scandinavisch tot design meubelen, jij beslist bij het kopen van een eettafel!

Ronde zwarte eettafelEr zijn ontelbaar veel soorten eettafels. Laat je dus niet beperken tot de bovengenoemde stijlen, er is nog veel meer mogelijk! Wellicht heb je nog een goed blad en heb je alleen nieuwe poten nodig. Een beetje creativiteit en het kopen van een nieuwe eettafel is misschien wel helemaal niet nodig! Dat geeft ook eer van je werk, want wanneer jij met je vrienden of familie aan die nieuwe eettafel zit, heb je een leuk verhaaltje te vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *