in , , , ,

7x De mooiste wanddecoratie voor in de woonkamer

Wanddecoratie woonkamer

Wanddecoratie is er tegenwoordig zo onwijs veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn schilderijen in verschillende grootte en stijlen, boekenplanken in alle vormen en maten en klokken zo groot of klein als je wil. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Mooie wanddecoratie kan je woning een stuk gezelliger en levendiger maken, maar dan is het natuurlijk wel handig als je ook de wanddecoratie uitzoekt die bij jou en jouw woning past.

1. Opberg kubussen aan de muur voor wanddecoratie in de woonkamer

Opbergkubussen als wanddecoratieTegenwoordig zijn er allerlei rekjes en kastjes verkrijgbaar om aan de muur te hangen, dit kan handig zijn om kleine spullen of boeken op te bergen. Maar voor een speelser effect kun je ook losse kubussen (in verschillende formaten) aan de muur hangen. Je kunt er zo veel neerhangen als je wil en ook op de manier die jij leuk vindt.

Als je decoratie in de kubussen wilt plaatsen kun je de kleuren van de decoratiespullen afstemmen op de kleuren van de woonkamer. Wanneer je een landelijke woonstijl hebt zijn houten kubussen met bijvoorbeeld groene accessoires een leuke combinatie. Je kunt in de kubussen ook boeken, plantjes, fotolijstjes of een klein lampje plaatsen.

2. Een (grote) wandklok

WandklokEen klok in de woonkamer is niet alleen erg praktisch, maar ook nog heel stijlvol. Het soort klok en de kleur daarvan kun je afstemmen op de stijl van je woonkamer zodat het mooi met matcht de rest. Grote wandklokken zijn tegenwoordig erg populair waardoor ze ook in allerlei kleuren, soorten en prijsklasse verkrijgbaar zijn.

Een grote wandklok zorgt voor een mooie uitstraling en het behoud de rust in huis. Over het algemeen krijg je een fijnere uitstraling wanneer je een paar grote objecten aan de muur hangt dan heel veel kleine.

Omdat het meestal toch wel handig is om regelmatig te kunnen kijken hoe laat het is, is een (grote) wandklok de ideale wanddecoratie voor in je woonkamer.

3. Personaliseer je woonkamer met foto’s

Foto's als muurdecoratieFoto’s aan de muur zorgen voor een persoonlijk tintje wat erg prettig kan zijn. Je kunt een foto laten afdrukken op een groot canvas of je hangt bijvoorbeeld 3 kleinere bij elkaar zodat het toch één geheel is. Wat je ook kunt doen is mooie fotolijsten aanschaffen die passen bij de woonkamer om daar de foto’s in te hangen. Het belangrijkste is dat zowel de lijsten als de foto’s bij elkaar passen zodat je de eenvoud bewaard. Dit zorgt voor een rustige en sfeervolle uitstraling en tegelijkertijd wordt je woonkamer een stuk persoonlijker.

4. Boekenplanken

Boekenplanken zijn ideaal om boeken of andere spullen op te zetten. Wat ook ideaal is, is dat je boekenplanken in allerlei formaten, kleuren en stijlen kunt aanschaffen. Er zijn bijvoorbeeld boekenplanken van hout die je bevestigd met leren banden, dit is erg mooi in een woning met lifestyle meubels. Het heeft een stoere maar tegelijkertijd avontuurlijke uitstraling.

Je kunt met boekenplanken werkelijk alle kanten op, een aantal voorbeelden zijn:

  • Laat boekenplanken de hoek om gaan. Je kunt boekenplanken met een hoek aanschaffen om dit te realiseren maar je kunt ook twee boekenplanken aan elkaar monteren.
  • Hang boekenplanken trapsgewijs onder elkaar. In plaats van de boekenplanken recht onder elkaar te hangen kun je ze ook trapsgewijs of op een andere speelse manier ophangen. Hierdoor ziet het er minder saai en een stuk gezelliger uit.
  • Design boekenplanken. Wellicht zijn dit niet de meest handige boekenplanken maar ze zien er wel heel mooi en strak uit. Design boekenplanken hebben veelal abstracte vormen en zijn erg uniek.
  • Verschillende materialen. Hoewel veel boekenplanken van hout zijn, worden ze ook steeds vaker gecombineerd met andere materialen zoals metaal, leer en glas.

5. Eén of meerdere schilderijen

Schilderijen als muurdecoratieEen schilderij, of meerdere schilderijen die één object vormen kunnen de woonkamer een stuk creatiever en gezelliger maken. Echter is het wel belangrijk een schilderij uit te zoeken wat zowel bij jouw persoonlijke voorkeur als bij je woning past. Denk aan de kleuren die in het schilderij verwerkt zijn of het formaat van het doek.

Je kunt kiezen voor een abstract schilderij of een schilderij waarbij je duidelijk ziet wat er op is afgebeeld. Deze keuze is persoonlijk en het belangrijkste is dat je er een goed gevoel over hebt en dat het mooi aansluit bij de rest van de woonkamer.

6. Planten aan de muur!

Planten ophangen aan de muurGroen in huis zorgt voor een natuurlijke en rustige uitstraling. In plaats van je planten in een pot te zetten kun je ze ook aan de muur hangen voor de perfecte muurdecoratie. Hoewel het misschien gek klinkt is het een onwijs mooie toevoeging voor je woonkamer. Er zijn verschillende manieren om dit toe te passen.

  • Hang meerdere kleine planten aan het plafond. Er zijn speciale planten potjes met touw verkrijgbaar die je kunt ophangen aan het plafond. Je kunt bijvoorbeeld 5 plantjes naast elkaar hangen voor een lege muur (op verschillende hoogtes). De kleuren van de potjes kun je afstemmen op de rest van de ruimte.
  • Planten potten om op te hangen. Er zijn kleine planten potten te koop die je kunt bevestigen aan de muur. Voor een mooi geheel kun je bijvoorbeeld 3 planten trapsgewijs ophangen of je hangt ze naast of onder elkaar.
  • Plantenwand. Iets wat tegenwoordig steeds vaker te zien is, is een plantenwand. Dit zie je vooral nog bij bedrijven en grote panden maar ook in de woonkamer is dit mogelijk. Je kunt een plantenwand zo groot of klein aanschaffen als je wil. Het hoeft dus niet per se zo te zijn dat het een hele muur in beslag neemt.

7. Abstracte kunst

Wat je in de moderne woonstijlen vaak ziet is abstracte kunst aan de muur. Dit kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Denk aan metalen cirkels die in elkaar overlopen, allerlei lijnen en vierkanten met verschillende kleuren of een kunstwerk met allemaal driehoeken. Abstracte kunst is iets waar je van moet houden en niet iedereen wil zo’n kunstwerk aan de muur. Wat wel zo is, is dat abstracte kunst een stijlvolle en moderne uitstraling heeft wat erg mooi kan zijn in de woonkamer.

De perfecte wanddecoratie voor iedere woonkamer

Hoe je je woonkamer ook wil inrichten of wat je ook aan de muren wil hangen; er is keuze genoeg. Voor iedere woning, iedere stijl en iedere persoonlijke keuze is wel geschikte wanddecoratie te vinden. Hoewel er veel leuke dingen verkrijgbaar zijn is het belangrijk de muren niet te vol te hangen, dit kan er druk en rommelig uit gaan zien. Kies de juiste wanddecoratie en hou het simpel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *