in , , ,

Wat kun je doen aan geluidsoverlast van de buren

Geluidsoverlast van de buren

Heb je wel eens last van geluidsoverlast van de buren? Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn, zeker als je net in bed ligt, of de kinderen slapen net of je wil even iets doen waar je je bij moet kunnen concentreren. Overlast kan komen omdat iemand bijvoorbeeld de tv of radio te hard heeft staan, er kan een festival in de buurt zijn, maar je kunt ook denken aan overkomende vliegtuigen. Alles zorgt namelijk voor harde geluiden. Het probleem wordt de laatste jaren alleen maar groter en daar wil je toch ook graag vanaf?

Wat is geluidsoverlast precies?

Er wordt niet direct over geluidsoverlast gesproken wanneer dat je last hebt van het geluid van de buren of verderop in de wijk. Iets kan wel als hinderlijk worden gezien, maar als het van korte duur is dan hoeft het dus geen echt overlast te zijn. Het aantal decibellen kan wel bepalen of dat het geluidsoverlast is of niet. Als je bloot wordt gesteld aan een geluidsniveau van meer dan 80 decibel dan kan dat schadelijk voor je zijn. Je gehoor kan bij 120 decibel beschadigd raken. Het is dus belangrijk dat je niet teveel decibel hoort gedurende de dag.

Wat te doen aan geluidsoverlast?

Hetgeen wat je kunt doen aan geluidsoverlast van je buren is bijvoorbeeld een geluidsmeting overlast buren. Het is goed om het eens te meten, zo heb je eventueel bewijs wanneer je aan wil tonen dat je echt overlast hebt van bijvoorbeeld je buren. Het is zo lastig te zeggen of dat het geluid wat zij produceren echt te hard is of nog net binnen de grenzen. Zorg dat je het kunt meten, maar ga ook goed na of je er wat aan kunt doen en zo ja wat. Je zou eens in gesprek kunnen gaan, en zeker als andere buren er ook last van hebben. Probeer samen tot een oplossing te komen zodat je weer fijn met elkaar om kunt gaan en ieder in zijn waarde laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *