in , , ,

Deze 6 pannen mogen niet ontbreken in jouw keuken

Deze pannen mogen niet ontbreken in je keuken

Voor het bereiden van warme maaltijden heb je vaak pannen nodig. Heb je nog geen pannen in huis of is jouw pannenset aan vervanging toe? Dan vraag jij je mogelijk af welke pannen je wel en niet moet kopen. Omdat de meeste pannen niet bepaald goedkoop zijn, wil je geen onnodige pannen aanschaffen. Wij helpen jou graag dit te voorkomen. In deze tekst zetten we namelijk 6 pannen op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw keuken.

1. Kookpan

De meeste mensen maken dag in dag uit gebruik van kookpannen. Deze pannen gebruik je vooral voor het koken van aardappelen en groenten. Omdat dit voor veel Nederlanders dagelijkse kost is, mogen kookpannen niet ontbreken in jouw keuken. Het is handig om kookpannen in meerdere formaten in huis te hebben. Zodoende kun je altijd een geschikte pan kiezen voor de hoeveelheid eten die je wilt bereiden.

2. Steelpan

Wie kleine hoeveelheden aardappelen of groenten wil koken, kan hier ook een steelpan voor gebruiken. Toch worden deze pannen ook veelvuldig gebruikt voor andere doeleinden. Zo maken veel mensen jus of een sausje in een steelpan. Doordat zo’n pan multifunctioneel is, is het handig om er minimaal eentje in huis te hebben.

3. Koekenpan

Er zijn behoorlijk wat Nederlanders die ook een stukje vlees eten bij het avondeten. Om vlees te bereiden heb je baat bij een koekenpan. Zo’n pan kun je bovendien gebruiken om een ei te bakken. Net als kookpannen zijn koekenpannen er in verschillende formaten. Omdat je zo’n pan voor verschillende doeleinden gebruikt, is het verstandig om er meerdere in huis te hebben.

4. Hapjespan

Een hapjespan lijkt veel op een koekenpan, waardoor niet iedereen het noodzakelijk vindt om deze pan te kopen. Toch kan een hapjespan wel degelijk handig zijn. Zo’n pan heeft namelijk een hogere rand dan koekenpannen. Hierdoor is een hapjespan geschikt om gerechten met sauzen te bereiden. Door de opstaande rand gaat de saus er minder snel overheen dan bij een koekenpan.

5. Wokpan

Houd je van wokgerechten? Dan mag een wokpan niet ontbreken in jouw keuken. Je kunt zo’n gerecht ook bereiden in een koekenpan of hapjespan, maar een wok is hier geschikter voor. Wil je een wok kopen? Kijk dan goed van welk materiaal hij gemaakt is. Wie een stevige wokpan zoekt, kan voor een wok van Le Creuset kiezen. De wokpannen van dit merk kun je bovendien gebruiken op verschillende warmtebronnen.

6. Braadpan

Last but not least de braadpan. Zoals de naam al aangeeft, gebruik je deze pan om te braden. Je kunt er vlees in braden, maar ook groenten. Sommige braadpannen kun je ook in de oven gebruiken, maar dit geldt niet voor iedere braadpan. Koop daarom nooit de eerste beste braadpan die je tegenkomt, maar besteed hier de nodige aandacht aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *