in ,

Wat kun je allemaal doen bij een elektriciteitsstoring?

Stroomuitval

Vroeg of laat krijgen we er allemaal een keer mee te maken: een elektriciteitsstoring. Veel mensen vinden het lastig hoe ze moeten handelen in zo’n situatie. En dat is ook logisch, want een elektriciteitsstoring heb je niet elke week. Het is voor iedereen handig om te weten wat je zelf kunt doen in zo’n situatie. Welke stappen moet je allemaal zetten? Hoe weet je wanneer je een elektricien moet inschakelen? Wij geven je alvast enige uitleg.

Wat kun je zelf proberen?

Ten eerste is het van belang om te weten of alle stroom uit is gevallen. Wat ook een mogelijkheid is, is dat slechts één van de groepen is uitgevallen, of de aardlekschakelaar. Om dit te kunnen zien heb je natuurlijk licht nodig. Zorg daarom dat je een zaklamp hebt, of een telefoon met genoeg batterij. Het is belangrijk om te weten of de stroomstoring van buitenaf komt of niet. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken of de buren nog elektriciteit hebben of kun je de aardlekschakelaar controleren. Ook moet je kijken of de zekeringen in de meterkast stuk zijn of niet. Heeft de rest van de straat hetzelfde probleem? Dan kun je zelf weinig doen.

Als er wel een probleem is met een van de zekeringen of stoppen, ligt het probleem waarschijnlijk niet buiten je huis. Als de aardlekschakelaar uitgeschakeld is, kan het probleem bij een apparaat liggen. Je kunt de apparaten en groepen dan één voor één proberen, om te kijken of hier het probleem ligt. Soms kan het ook zo zijn dat er iets in de tuin of op het balkon kortsluiting heeft. Dan is een apparaat of lamp misschien in contact gekomen met vocht. Er is ook een mogelijkheid dat een van de groepen overbelast is. Dan zitten er te veel apparaten op één groep, waardoor de stroom is uitgevallen.

Hulp inschakelen van een goede elektricien – De Elektroloog Aalsmeer

P Hoekwater logoKom je er zelf niet achter wat het probleem is, of gaat de elektriciteit helemaal niet meer aan? Dan is het slim om een goede elektricien te bellen. Zij kunnen dan voor jou uitzoeken wat precies het probleem is en dit succesvol voor je oplossen. Hiernaast kan een elektricien ook nog tips geven, voor hoe je bepaalde problemen de volgende keer kunt voorkomen. Meestal kun je al snel terecht voor hulp, waardoor je niet lang hoeft te wachten. Zoek jij een elektricien in Amsterdam? Dan is P. Hoekwater B.V. een goede optie als je snel hulp wilt hebben bij een elektriciteit probleem. Hoekwater kan je ook helpen met het aanleggen van kabels, stopcontacten en verlichting. Dan weet je zeker dat alles meteen goed geregeld is!

One Comment

Leave a Reply
  1. Bedankt voor de heldere uitleg over een elektriciteitsstoring. Toen ik nog bij mijn ouders woonde heb ik dat wel eens meegemaakt, maar nu ik op mezelf woon nog niet. Het is goed om te weten dat als de aardlekschakelaar uitgeschakeld is, het probleem waarschijnlijk bij een apparaat in huis ligt. Toch denk ik dat, als ik een storing heb, ik voor de zekerheid een elektricien inschakel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *