in , ,

Pak jij flink uit met kerst?

Uitpakken met kerst

Kerstmis! De tijd van het jaar waarin we al onze design-principes overboord gooien, en eens flink uitpakken in onze woonkamers. En in onze tuinen, op onze gevels, en zelfs in onze kleding. Want tijdens de feestdagen kan het niet groots en kitsch genoeg zijn. Mee eens? Of pak jij het liever wat subtieler aan?

Kom maar door met die lichtjes!

Denk je aan kerst, dan denk je aan lichtjes. Aan kerstlichtjes in de boom, aan sierverlichting in de winkelstraten en aan kerstverlichting in de decoratie die je in je huis zet. Niet zo vreemd, want kerst valt nu eenmaal in de kortste, donkerste tijd van het jaar. Dat we het dan een beetje extra gezellig willen maken door veel lichtjes te gebruiken is niet meer dan logisch.

Hoe veel je er precies gebruikt in jouw huis, dat is natuurlijk aan jou. Ook het soort licht, daar heb je volop keuzes in. Je kan kiezen voor alleen wat lichtjes in je kerstboom, maar ook andere lichtgevende objecten zijn een mogelijkheid. Je kan de versiering tot de woonkamer beperken, maar je kan ook je tuin in de lichtjes en versiering zetten. En, ook zo’n trend, je complete gevel versieren met al dan niet bewegende lichtfiguren is natuurlijk ook altijd een optie. Het fijne is dat je volop te kiezen hebt, van subtiele, natuurlijk ogende lampjes tot complete neon-sets met beweging en al. Zo kun je het zo uitbundig maken als je maar wilt.

De boom zet de toon

Niet alleen lichtjes horen bij kerst, ook de kerstboom vormt natuurlijk een vast onderdeel van het feest. Zo’n grote boom die opeens in je interieur terechtkomt, die bepaalt aardig de toon. Doe jij je best om hem qua kleuren en looks te laten passen bij de rest van je interieur? Of ga je juist helemaal los, laat je al je designvoorkeuren even gaan, en zet je een eyecatcher neer die de rest van je interieur laat verbleken?

Ook op het gebied van versiering voor je kerstboom kun je echt alle kanten op. Je hebt heel uitbundige, gekleurde kerstballen en pieken, die zorgen voor een heel feestelijke boom. Maar ook een wat meer ingetogen aanpak is natuurlijk mogelijk, met ton-sur-ton versieringen. Of wat dacht je van een meer minimalistische boom, met houten ornamenten? Of een boom die je versiert in slechts 1 kleur, wit bijvoorbeeld, ook heel stijlvol. Maak het zo bont, of niet, als jij wilt. Vind je het resultaat toch niet zo geslaagd, dan zit je er tenslotte maar een paar weken aan vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *