in , ,

Vloerverwarming in huis vaak gecombineerd met pvc vloer

pvc vloer

Een groot aantal huishoudens heeft de vloer in huis de afgelopen twee jaar vervangen. Door de pandemie was een vakantie naar het buitenland lastig gedurende de vakantieperiodes, waardoor men de tijd had om een nieuwe vloer te laten leggen. Overigens werd niet alleen regelmatig voor een nieuwe pvc vloer gekozen. Ook het renoveren van de keuken was populair. Nog steeds, want de wachttijden bij keukenboeren zijn lang. Dat valt gedeeltelijk te verklaren door de grote vraag naar keukens en tegelijkertijd door het wereldwijde tekort aan materialen. De aanleg van een nieuwe pvc vloer wordt vaak voorafgegaan door het aanbrengen van vloerverwarming. Vloerverwarming aanleggen past bij de trend van het verduurzamen van woningen.

Voordelen van pvc vloer in combinatie met vloerverwarming

De keuze voor een pvc vloer in combinatie met vloerverwarming is een duurzame en voordelige. PVC staat bekend om het feit dat het materiaal relatief dun is in vergelijking met bijvoorbeeld hout of laminaat. Daarbij hoeft een pvc vloer qua stijl niet af te wijken van beide andere opties. Kies bijvoorbeeld voor visgraat pvc met een hout look. Visgraat geeft een speels tintje aan de ruimte. Nadeel hiervan is logischerwijs wel, dat dit patroon minder makkelijk zelf te leggen is. Combineer visgraat pvc met een recht patroon op de eerste verdieping. Een recht patroon is eenvoudig door te leggen in verschillende kamers. Doordat een pvc vloer zo dun is, laat het de warmte makkelijker door. Hierdoor wordt minder energie verbruikt aan het opwarmen van de vloer zelf. De vloerverwarming start vrijwel direct met het verwarmen van de ruimte.

Andere verduurzamende verbeteringen in huis

Niet alleen de keuze voor een combinatie van vloerverwarming met een pvc vloer is populair. Ook zijn er veel huishoudens die kiezen voor bijvoorbeeld het vervangen van houten kozijnen voor kunststof. Hout vergt veel meer onderhoud en brengt een groter risico op kieren met zich mee. Combineer een kunststof kozijn met HR++ isolatieglas, om te voorkomen dat een groot deel van de warmte de woning via de ruiten verlaat. Vaak wordt gedacht dat ook het isoleren van het plafond, ofwel de vloer op de eerste etage, helpt. Dit is echter nauwelijks zo. Verstandiger is in dit geval het isoleren van de kruipruimte, zodat er minder kou vanuit de grond de woning binnen probeert te komen.

PVC vloer zelf leggen of laten leggen

Om op de kosten te besparen kan zelf een pvc vloer leggen een goed idee zijn. Online vind je handige instructievideo’s. Het leggen van pvc is het makkelijkst, wanneer je kiest voor klik pvc. Dit werkt in de basis hetzelfde als het leggen van een laminaatvloer. Het alternatief voor klik pvc is het verlijmen van de pvc vloer aan de betonvloer. Hier heb je de hulp van een professioneel bedrijf voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *