in ,

Een schuimbetonvloer, wat is het en wanneer heb je het nodig?

Schuimbeton voor schuimbetonvloeren

Een schuimbetonvloer is relatief nieuw en wordt nog niet vaak gebruikt. Toch heeft het veel voordelen t.o.v. een traditionele betonvloer. In dit artikel leggen we je uit wat een schuimbetonvloer is en waar het voor gebruikt wordt. Zo maak je bij jouw volgende verbouwing, of bij problemen met je kruipruimte een goede keuze voor reparatie/vervanging.

Wat is schuimbeton eigenlijk?

Schuimbeton bestaat uit een aantal elementen die samen gemixt worden tot schuimbeton. Deze elementen zijn cement, water en schuimmiddel. In sommige gevallen worden er ook andere elementen toegevoegd. Denk hierbij aan kunststof vezels, fijn zand en vulstoffen. Door het toevoegen van deze elementen krijgt het beton een isolerende werking. Voor een mooie gladde afwerking wordt het schuimbeton waar nodig gladgestreken. Door de verschillende elementen te mixen bij het aanmaken van het schuimbeton zijn er geen losse lagen meer nodig. Hierdoor kan de vloer sneller gestort worden en is er minder voorwerk nodig.

De voordelen van schuimbeton

Een schuimbetonvloer heeft verschillende voordelen. Zo is deze vloer volledig recyclebaar en dus erg duurzaam. Het is een lichtgewicht vloer met uitstekende isolatiewaarde. Door de hoge isolatiewaarde is er een goede weerstand tegen vorst en kou vanuit de grond. Ook bespaart een schuimbetonvloer energie, wat direct te merken is in je portemonnee. Als je huis voorheen een kruipruimte had zijn hiermee direct alle vochtproblemen en eventuele nare geurtjes en schimmel/zwammen uit de kruipruimte opgelost. Let wel op dat hiervoor de hele kruipruimte en huidige vloer in de meeste gevallen gesloopt moeten worden.

Wanneer gebruik je schuimbeton?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij het slim is om over te stappen op een schuimbeton vloer. Heb je last van vocht, schimmel of nare geuren in je huidige kruipruimte? Dan kan je deze vervangen door een schuimbetonvloer. Ook bij een verbouwing waarbij de vloer vervangen wordt is kiezen voor een schuimbetonvloer t.o.v. een traditionele betonvloer met isolatie een goede optie. Schuimbeton is namelijk gelijk isolerend en vochtdicht.

Wil je aan de slag met het isoleren van je kruipruimte? Of ga je verbouwen en heb je een volledig nieuwe betonvloer nodig? Er zijn niet veel partijen die op dit moment schuimbetonvloeren plaatsen. Top Renovloer vloerrenovatie is een van de partijen die dit soort vloeren op dit moment plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *