in , ,

Gietvloer en beton – wat is het verschil?

gietvloer en beton

Aan het uiterlijk van beide vloeren valt het niet te zien. Een gietvloer en een betonnen vloer lijken soms sprekend op elkaar. Beide vloeren geven een industrieel, tijdloos karakter aan je woning. Bij bijna elk interieur past een beton- of gietvloer. Er zijn echter wel degelijk verschillen tussen de vloeren, maar hoe maak je dan wel een weloverwogen keuze voor een van de twee vloeren? Waar zitten die verschillen dan?

Dikte van de vloer

Een vloer van beton is veel dikker dan een gietvloer. Waar een betonnen vloer al gauw 7 centimeter dik is, heb je al een gietvloer vanaf een dikte van 3 centimeter. Hierdoor is een gietvloer veel makkelijker aan te leggen in een woning. Een betonnen vloer is door de dikte niet makkelijk te combineren met andere vloeren, omdat je al snel ongelijke hoogtes krijgt.

Kleuren

Voor beide vloeren is de standaardkleur grijs. Ze kunnen allebei ook in een andere kleur gelegd worden. Hiervoor worden kleurstoffen aan het beton toegevoegd. Bij gietvloeren is het kleuraanbod zelfs nog groter dan bij betonvloeren. Denk hierbij aan verschillende grijstinten, maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

Onderhoud

Beide vloeren zijn vrij goed te onderhouden en kunnen makkelijk worden schoongemaakt. Een verschil is echter dat een gietvloer geen stofvorming veroorzaakt, terwijl een vloer van beton dit wel doet. Ook is een betonvloer gevoelig voor vetvlekken. Dit is wel een risico als je deze vloer in een keuken zou plaatsen. Verder is een gietvloer waterdicht, dus is het helemaal geen probleem als er een drankje omgaat en op de vloer morst. Het kan namelijk niet in de vloer trekken. Ideaal voor een huishouden met jonge kinderen dus!

De prijs

De prijzen tussen de verschillende vloeren verschillen over het algemeen wel veel. Een betonnen vloer is veel goedkoper dan een gietvloer. Waar je voor een betonnen vloer ongeveer 40 euro per vierkante meter kwijt zou zijn, ben je voor een gietvloer ongeveer 80,- per vierkante meter kwijt.

Zoals je ziet hebben beide vloeren hun voor- en nadelen. Een ding is zeker: beide vloeren geven een prachtige touch aan je woning. Bij Unique Floorstyling in Oirschot kun je de verschillen vloeren in het echt bekijken en aanvoelen. Hierdoor kan je een nog betere keuze maken!

One Comment

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *