in ,

Wat je het beste kan doen als je waterschade hebt in huis?

Wat doen tegen waterschade in huis

Waterschade in een woning is een vervelend, maar desondanks veel voorkomend probleem. Echter zijn er veel gebeurtenissen die waterschade kunnen veroorzaken, waardoor de oorzaak zelf niet altijd direct duidelijk is. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop waterschade en alle problematiek die daarbij komt kijken, verholpen kunnen worden. Zo is waterschade slechts een tijdelijk en daarbij een oplosbaar probleem.

Oorzaken van waterschade

Niet alleen storm en regen kunnen waterschades veroorzaken. Ook een lekkende leiding, een kapotte kitvoeg in de douche, een lek aquarium of een waterbed kan een behoorlijke waterschade in huis veroorzaken. Afhankelijk van de oorzaak van de waterschade en van hoe iemand verzekerd is, wordt de schade gedekt door de verzekering, maar dit is lang niet altijd het geval. Soms moet een waterschade, bijvoorbeeld in het geval van een kapotte kitvoeg, dan ook door uzelf worden opgelost. Naast dat dit verholpen moet worden, kan er door middel van verschillende opties ook erger voorkomen worden. Hoe je dat doet, vertellen we je hieronder.

Dit kun je doen tegen waterschade

Waterschade binnen de woning hoeft niet altijd een reden voor paniek te zijn. Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg handige trucjes die je uit je lijden kunnen verlossen, bijvoorbeeld de aanschaf van een waterpomp. Staat je kelder bijvoorbeeld onder water of staat de vloer in je woonkamer blank door een lekkage vanuit het plafond? Een waterpomp is een eenvoudig instrument dat ervoor zorgt dat je het water eenvoudig van de vloer naar de gootsteen of een andere gewenste plek krijgt. Ook een dompelpomp kopen is hiervoor een zeer eenvoudige oplossing.

Schimmel door waterschade

Vaak is het zo dat waterschade gepaard gaat met verschillende problemen, die je er gratis bij krijgt. Zo is schimmel een veelvoorkomend probleem wanneer het op waterschade aankomt, omdat er door de lekkage vochtplekken ontstaan, die op den duur veranderen in schimmel, vaak door de combinatie tussen vocht en warmte. Schimmel is daarbij niet alleen onhygiënisch, maar ook kan het schadelijk zijn voor je gezondheid. Hoe groter en langduriger de lekkage, hoe erger de schimmel en hoe groter de noodzaak om de lekkage te verhelpen en lekkages in de toekomst te voorkomen. Wanneer er al schimmelplekken binnen je woning zijn verschenen, zijn er drie dingen die je eenvoudig zelf kunt doen. Zo kun je een oplossing maken van soda en water, waarmee je de schimmel van de muur kunt schrobben. Is het schimmelprobleem hardnekkiger, dan kun je ook bleekwater gebruiken. Nog eenvoudiger zijn de speciale middelen die verkrijgbaar zijn in de winkel, waarmee je schimmel op de muur kan verwijderen. Lees hierbij wel goed de gebruiksaanwijzing en zorg voor voldoende ventilatie om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *