in ,

Waar moet je rekening mee houden bij een verbouwing?

Tips voor je verbouwing

Een verbouwing is leuk en spannend, maar brengt ook een hoop vragen met zich mee. In deze blog geven we je tips om jouw verbouwing zo goed mogelijk door te komen. Ook proberen we je te behoeden voor onverwachte kosten.

Huur een bouwcontainer voor je sloopafval

Je kunt natuurlijk elke keer zelf met een aanhanger naar de stort rijden om je sloopafval weg te brengen. Dit kost veel tijd en je moet het daar uiteindelijk ook per kilo afrekenen. Het is vaak tijdsbesparend en goedkoper om bouwcontainers te huren. Een bouwcontainer wordt bij je voor de deur afgeleverd en weer opgehaald en omgeruild als hij vol is. Al lijkt een bouwcontainer in eerste instantie vaak prijzig (vergeet deze niet in je begroting mee te nemen). Als je alle tijd en kosten van de stort mee gaat rekenen dan is het vaak een stuk voordeliger om een bouwcontainer neer te laten zetten. Lees vooraf ook of je een bouwcontainer of grofvuil container nodig hebt, dit kan achteraf verwarring voorkomen.

Zet een buffer op je begroting

Al heb je nog alles zo goed begroot, er komen altijd onvoorziene kosten bij een verbouwing kijken. Extra schroeven, een plankje hier, een extra stopcontact daar. Al met al zijn het vaak kleine bedragen, maar in het totaal tikt het wel aan op je begroting. Afhankelijk van de hoogte van je begroting raden we je aan om 5 tot 10% extra budget in te calculeren. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan. Mocht er meerwerk ontstaan tijdens de verbouwing, vraag dan altijd vooraf een begroting op bij je aannemer, zodat je deze meteen aan kan passen in je budget.

Zorg dat je aanwezig of bereikbaar bent om beslissingen te maken

Soms moeten er tijdens een verbouwing snelle beslissingen gemaakt worden. Als je zelf niet aanwezig of bereikbaar bent kan dit een vertraging opleveren met de verbouwing, of er worden beslissingen gemaakt waar u later wellicht spijt van heeft. Zorg dus dat u zo veel mogelijk aanwezig bent zodat u ook weet wat er wanneer gedaan wordt en op de hoogte bent van alle beslissingen die gemaakt moeten worden. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar voor de snelheid van de verbouwing kunnen deze cruciaal zijn.

Voorbereidend werk

Als je zelf handig bent kan je een verbouwing ook versnellen door mee te helpen met bepaalde klussen. Ben je misschien niet zo handig? Dan kan je ook het voorbereidend werk vast uitvoeren. Als een metselaar voor elke 5 stenen op moet staan en een stukje moet lopen gaat zijn metselwerk een stuk trager. Als je zorgt dat er voldoende stenen klaar liggen op de plek waar gemetseld moet worden (let op dat ze niet in de weg liggen), dan kan de metselaar in een dag wel 2 of 3 keer zo veel metselen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je verbouwing sneller gaat, maar ook dat de kosten wat meer in de hand blijven.

Houd je bouwvakkers tevreden

Wellicht een overbodige tip, maar we herhalen hem toch maar een keer. Zorg er voor dat de mensen die bij je aan het werk zijn tevreden blijven. Er wordt vaak hard gewerkt, dus als jij zorgt voor warme koffie de hele dag door, een blikje fris, een koekje bij de koffie en af en toe een worstenbroodje bij de lunch dan scoor je vaak punten bij de mensen die bij je aan het werk zijn. Dit motiveert ze om een tandje extra bij te zetten, iets langer te blijven als het nodig is of je te helpen bij problemen die je tussentijds tegenkomt.

We hopen dat je met deze tips goed voorbereid bent op je komende verbouwing. Mocht je zelf nog tips hebben die in bovenstaande lijst ontbreken, laat het dan achter in de reacties hieronder zodat we het artikel daarmee kunnen updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.