in , , , ,

Je woonkamer opfrissen met een nieuwe bank

Nieuwe bank in je woonkamer

Wil je je woonkamer opfrissen en ben je op zoek naar een nieuwe bank? Neem dan zeker voldoende tijd om alle mogelijkheden rustig te bekijken. Het is namelijk belangrijk dat je voor een trendy en comfortabel meubelstuk kiest dat perfect bij je interieur past en waar je jarenlang van kan genieten. We zetten daarom graag de nieuwste trends voor je op een rijtje, zodat je zeker een weloverwogen keuze maakt!

Bepaal het type bank

Eerst en vooral is het belangrijk dat je weet naar welk type bank je op zoek bent. Voor kleinere woonkamers raden we een rechte bank aan. Deze bank straalt klasse uit en neemt niet te veel plaats in. Een hoekbank is dan weer geschikt als je over een ruime en open woonkamer beschikt. Dit type bank is erg comfortabel en vormt een mooie scheiding tussen de woonkamer en de eetkamer. De allernieuwste trend op het gebied van zitbanken is echter de loungebank. Een loungebank bestaat uit een rechte bank waar een comfortabel loungedeel aan toegevoegd is. Deze banken zien er erg luxueus uit en worden wel eens als de ultieme relaxbank beschouwd!

De bekleding van de zitbank bepaalt de stijl van je interieur

Verder is de stijl van je woonkamer erg bepalend tijdens de zoektocht naar de ideale zitbank. Traditioneel is de landelijke stijl erg populair in Nederland. Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door houten meubelstukken met een comfortabele stoffen bekleding die voor een gezellige en warme sfeer zorgen. Tegenwoordig wordt er echter ook vaak voor een industrieel interieur gekozen. Industriële banken worden vervaardigd uit materialen als ijzer en staal en worden afgewerkt met leer. Een populaire trend wat betreft het industriële interieur is de Rodeo bank. Deze stoere banken zijn namelijk van een erg hoge kwaliteit en geven een unieke uitstraling aan je interieur.

Onopvallende of contrasterende kleuren?

Naast de stijl moet je ook voldoende aandacht aan de kleur van je zitbank besteden. In een landelijk interieur worden er vaak warme en natuurlijke kleuren gebruikt. Het is belangrijk dat de kleur van de bekleding bij de rest van het interieur aansluit en dat er weinig contrast gecreëerd wordt. In industriële en moderne woonkamers zijn gewaagde kleuren en combinaties dan weer erg populair. Deze laatste trend combineert rustige en onopvallende kleuren met opvallende details, gaande van een gouden armleuning of contrasterende stiknaden. Op deze manier wordt je zitbank de blikvanger van je woonkamer!

Kies voor een duurzame en comfortabele bank

De laatste jaren wordt er tijdens de productie van zitbanken steeds meer rekening gehouden met duurzaamheid. Duurzame banken belasten het milieu minimaal en gaan vaak langer mee. Op de interieurmarkt zie je tegenwoordig dan ook steeds meer hippe en moderne duurzame banken verschijnen. Tenslotte mag je ook het comfort niet uit het oog verliezen. Test elke bank daarom zeker uit en kies voor een mooie bank waar je lekker op zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *