in , ,

Voordelen PVC click vloer

Voordelen PVC click vloer

PVC vloeren zijn erg populair deze tijd. Je ziet ze steeds vaker in de woonkamer of bedrijfsruimtes in plaats van laminaatvloeren of tegels. Als je alle voordelen van pvc-vloeren kent, begrijp je goed waarom je niet om een pvc-vloer heen kunt. In dit artikel vind je alle voordelen van pvc-vloeren.

PVC vloer plakken of klikken?

De meest voorkomende soorten PVC vloeren zijn plak of click PVC vloeren. Zoals de naam doet vermoeden is een plak PVC vloer aan de ondervloer (meestal beton) verlijmd. Een click PVC vloer wordt net als laminaat in elkaar geklikt. Beide vormen hebben voor- en nadelen. Afhankelijk van jouw situatie kan je in overleg met een expert de beste keuze maken.

De voordelen van een PVC vloer

Het eerste voordeel van een PVC vloer is dat de vloer super sterk is. De vloeren kunnen goed tegen een stootje. De vloer is dus ideaal als de vloer intensief gebruikt wordt. PVC is daarnaast wel zachter dan bijvoorbeeld een vloertegel. Let daarom altijd op met scherpe voorwerpen op een PVC vloer. Een PVC vloer is ook waterafstotend, dus als je knoeit is er niet meteen een probleem en kan je het makkelijk afnemen. Een ander groot voordeel is dat dit de beste vloer is voor vloerkoeling en vloerverwarming. Steeds meer nieuwbouw maar ook bestaande huizen worden voorzien van vloerverwarming en met een pvc vloer kan je daar optimaal van profiteren. Doordat de vloer dun is en direct in contact staat met de ondervloer wordt de warmte of verkoeling beter doorgegeven. Het laatste voordeel is dat de vloer geluidsdempend is, lekker tot rust komen in je huis en ontspannen zonder kraakgeluid van vloeren.

Waarom kiezen voor PVC?

Met een PVC vloer haal je een vloer in huis die eenvoudig in onderhoud is en tegen een stootje kan. Tevens maak je met PVC de keuze voor een duurzaam product. Er zijn allerlei motieven PVC, die tevens leverbaar zijn in zowel hout als steendesign. Hierdoor is het verschil tussen een echte houten of tegelvloer bijna niet meer zichtbaar. Wat ook een overweging bij aanschaf kan zijn is het feit dat het een vloer betreft waaronder vloerverwarming in principe als hoofdverwarming kan dienen. Let bij een plak PVC vloer op dat voordat de stroken gelijmd kunnen worden de ondergrond eerst goed geëgaliseerd moet worden.

Ga je voor een nieuwe PVC vloer? Laat je dan goed informeren bij een winkel als Vloer & Raamdecor zodat je goed weet welke opties er zijn en wat het beste bij jouw woonsituatie past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *