in , ,

Slaapkamer een make-over geven met deze tips en tricks

Slaapkamer make-over

Van tijd tot tijd wil je eens iets nieuws in je interieur! Waar we er in dat geval meestal voor kiezen om de woonkamer aan te pakken, kun je juist ook denken aan een make-over van de slaapkamer. Ook in deze kamer breng je veel tijd door! Is de inrichting van je slaapkamer wat saai en kun je wel wat ideeën gebruiken? Lees dan snel verder.

Nieuw beddengoed kopen

De meest eenvoudige wijze om iets te veranderen in de slaapkamer? Koop nieuw beddengoed! Dit is er in veel soorten en maten te koop – voor iedere stijl is er wel bijpassend beddengoed te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een set in een vrolijke kleur, zoals geel, groen of rood. Een print is tevens een optie: denk aan een dekbedovertrek met strepen, stippen, dieren of planten. Dit zorgt direct voor een ander aanzicht in de slaapkamer! Let tevens op de materiaalsoort van je dekbedovertrek. Slaap je bijvoorbeeld graag onder wat stugger katoen of juist liever onder een zachtere verwerking van de stof zoals bij zijde? Ook hierin is er weer een ruim aanbod om uit te kiezen.

Make-over van de muur

De wand in de slaapkamer: hoe ziet deze eruit? Grote kans dat het om een basic muur gaat, met een witte verflaag. Hoewel hier in principe niets mis mee is, oogt de slaapkamer toch al snel wat saai. Tijd voor verandering! Kies een opvallende kleur uit, waarmee je de wand kunt schilderen. Ga bijvoorbeeld voor een diepe, sfeervolle kleur, zoals bordeauxrood of donkergroen. Dit maakt een wereld van verschil! Een ander idee is juist een muur in een pastelkleur, voor een zachter effect. Naast verf kun je trouwens tevens aan behang denken, als je liever een printje op de muur wilt hebben. Zo heb je altijd iets fraais om tegenaan te kijken!

Andere gordijnen

Aan de gordijnen in huis besteden we over het algemeen maar weinig aandacht. Ze kunnen echter zeker bepalend zijn voor de sfeer! Vervang eenvoudige gordijnen door luxe gordijnen, het liefst ook weer in een stijlvolle kleur. Match die bordeauxrode muur bijvoorbeeld met roest oranje gordijnen, of juist met diepblauwe gordijnen. Om maar een paar ideeën te noemen!

Meubels in de slaapkamer

In de slaapkamer zijn er verschillende meubels te vinden. Denk aan het bed, de kledingkast, de nachtkastjes en wellicht een stoel. Als je ergens op bent uitgekeken, is het een idee om eens een meubelstuk te vervangen. Je hoeft niet direct alles de deur uit te doen, mocht je dat niet willen: een enkele aanpassing kan al voor verschil zorgen.

Decoratie voor meer sfeer

Tot slot kun je de decoratie in de slaapkamer aanpakken. Heb je al mooie accessoires op je nachtkastje of op de vensterbank staan? Van een bakje voor sieraden tot een vaas met bloemen, van een plantenpot met groen tot souvenirs: je kunt veel in de slaapkamer kwijt. Zo zorg je voor persoonlijkheid in de kamer, wat bijdraagt aan een leukere inrichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *