in , , ,

Voordelen van een uitschuifbare eettafel

Voordelen uitschuifbare eettafel

Een uitschuifbare eettafel is het ultieme meubel om de ruimte in je woning te benutten. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe eettafel is het kopen van een uitschuifbare eettafel een zinvolle oplossing. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je regelmatige bezoek krijgt, de kinderen studeren en alleen in het weekend thuiskomen of wanneer je gewoonweg een groot gezin hebt. In een standaard situatie kan een uitschuifbare eettafel minimale ruimte innemen. Echt wanneer het alleen nodig is zoals bovengenoemde situaties kun je de maximale ruimte benutten. Op die manier hoeft het niet altijd een groot deel uit te maken van het interieur. Dit is een essentieel element wanneer je van plan bent een eettafel te kopen.

Het gemak van een uitschuifbare eettafel

Decoratie op de eettafelHet plaatsen van een uitschuifbare eettafel biedt niet alleen meer mogelijkheden. Het is ook nog eens puur gemak in gebruik. Zoals de naam het al zegt hoef je het blad alleen maar eruit te schuiven. En ineens is de tafel een stuk breder geworden.

Per model verschilt de verdere uitwerkingen. Er zijn modellen van een uitschuifbare eettafel waarbij alleen het tafelblad uitgeschoven kan worden. Het voordeel hierbij is dat er elke stoel onder geplaatst kan worden en zoveel als je wilt. In principe kun je dan geheel rondom stoelen plaatsen. Daarnaast zijn er ook modellen van een uitschuifbare eettafel waarbij extra poten geplaatst worden aan de uiteinden. Zodoende biedt het wel extra stevigheid.

Je kunt ervoor kiezen om aan beide kanten de tafel te laten verlengen of aan één kant. Dit is allemaal afhankelijk van jouw voorkeur en hoe het meubel in de ruimte geplaatst zal worden.

De verschillende mogelijkheden van een uitschuifbare eettafel

Lange witte eettafelWanneer je ervoor kiest om een uitschuifbare eettafel aan te schaffen zal je dit bewust en met voorbedachte raden doen. Hierdoor heb je al een beeld van de hoeveelheid ruimte het meubel over het algemeen in mag nemen en hoeveel extra je zou willen. Je gaat goed voorbereid op pad! Het prettige bij dit soort meubels is dat er heel veel mogelijk is. Zoals bij elk meubel kun je denken aan het materiaal, vorm en kleur, maar daar komen we later op terug.

Bij een uitschuifbare eettafel kun je denken de afmetingen van het standaard meubel en het uitschuifbare gedeelte. Hoe groot mogen de standaard afmetingen van de tafel zijn en hoeveel ruimte wil jij dat het toe gaat voegen? Wil je graag aan beide kanten extra ruimte of is aan één kant voldoende?

Je kunt ervoor kiezen om het uitschuifbare gedeelte van de eettafel aan één kant te plaatsen. Zodoende kun je ervoor kiezen om de eettafel tegen een muur aan te zetten. Komt dit beter uit in de woning? Prima oplossing dan toch!

Wanneer van plan bent om jouw uitschuifbare eettafel in het midden van een ruimte te plaatsen, met voldoende ruimte rondom, kun je ervoor kiezen aan beide kanten een uitschuifbaar gedeelte toe te voegen. Dit is een goede optie wanneer je een open ruimte hebt.

De eettafel kiezen aan de hand van de keuken

Eettafel met verlichtingIs de keuken ook toe aan een make-over? Neem dan alles in één keer mee en kies voor een uitschuifbare eettafel die perfect in de ruimte bij de keuken past. Met alle gemak dineren en lekker dicht bij het fornuis en het aanrecht. Het is pas leuk om de woning te vullen wanneer je voor een keuken op maat kiest. Zodoende kan alles naar jouw wensen ontworpen worden en daarbij gecombineerd worden met een uitschuifbare eettafel. Je kunt alles zelf bepalen en de kleur, materiaal en stijl op elkaar afstemmen. Als je dit weet kun je dit in één keer doorvoeren en scheelt het al een heel stuk met zoeken naar alleen een uitschuifbare eettafel.

Wanneer je de ruimte ervoor hebt is het leuk om een uitschuifbare eettafel in de keuken te plaatsen. Zo maak je er een geheel eigen ruimte van. Is er niet voldoende ruimte voor wanneer je de tafel wilt uitschuiven? Dan kun je gaan kijken naar het verplaatsen van de tafel en daarna uitschuiven. Is net iets meer werk, maar voor die aantal keren dat je het gaat gebruiken kan het de moeite waard zijn. Denk maar zo, de tafel staat waarschijnlijk vaker in de standaardmaat dan volledig uitgeschoven. Dan wil je hem op de perfecte plek kunnen plaatsen.

Materiaal, vorm en kleur

Kleine ronde eettafelZoals al eerder werd beloofd zouden we nog terugkomen op de keuze aan materiaal, vorm en kleur. Materiaal spreekt voor zich. Het aanbod is in principe even breed als wanneer je op zoek gaat naar een standaard eettafel. Dat is prettig, want zodoende kun je het meubel te allen tijde nog afstemmen op de rest van je interieur. Net zoals hierboven beschreven, ook zelfs op je nieuwe keuken.

Qua vorm zul je misschien denken dat alleen een vierkante of rechthoekige tafel kan dienen als een uitschuifbare eettafel. Echter is dat niet het geval. Er zijn meerdere vormen beschikbaar van een uitschuifbare eettafel. Zo zijn ze er ook in het rond en ovaal. Op die manier kan voor elke voorkeur zo een tafel gekozen worden. Het kan namelijk zo zijn dat je liever een ronde eettafel hebt, omdat je van gezelligheid en samenhorigheid houdt. Daarbij kan een ronde eettafel net wat beter in de ruimte passen dan een rechthoekige of vierkant. Daarbij is een ronde eettafel een enorme trend tegenwoordig. Er zijn meerdere voordelen aan een ronde eettafel namelijk:

  • Vanwege het feit dat er geen hoeken aan zitten is er minder kans dat kinderen zich pijn kunnen doen aan de eettafel;
  • Tijdens eetgelegenheden als gourmetten of fonduen zal dit in het midden geplaatst kunnen worden, waar iedereen bij een ronde eettafel perfect bij kan op dat moment.

Eikenhouten uitschuifbare eettafelQua kleur zijn ook vele opties mogelijk en deze is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Het is makkelijk om zowel met kleur en/of materiaal aansluiting te vinden op de rest van het interieur. Elke vorm, kleur en materiaal is mogelijk voor jouw nieuwe uitschuifbare eettafel.

Deze voordelen kunnen jouw helpen bij het maken van de juiste keuze voor een nieuwe eettafel. Een uitschuifbare eettafel biedt verschillende opties en voordelen die het wonen alleen maar gemakkelijker kunnen maken. Ben jij al overtuigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *