in ,

Leuke tips die zorgen voor meer tuin inspiratie

Tuininspiratie tips

Het lekkere weer komt eraan en wat leuke tips voor meer tuin inspiratie zijn meer dan welkom. Het wordt tijd dat je tuin weer leuk ingericht wordt, zodat jij optimaal kunt genieten. Maak van je tuin de plek om lekker van de zon te kunnen genieten en tegelijkertijd te kunnen relaxen. Tips voor tuin inspiratie kunnen ervoor zorgen dat alles naar jouw wensen wordt ingericht. Daarbij kun je op leuke ideeën komen waar je nog niet eerder aan gedacht had. Bij een van de tips kan gedacht worden aan trends voor loungebanken. Hier kom je meer over te weten wanneer je verder leest.

Trends over loungebanken voor buiten

Loungebanken voor buitenWanneer het zonnetje weer schijnt is het heerlijk om een plek te hebben waar je optimaal kan genieten daarvan. Met een loungebank in je tuin creëer je een plek voor comfort en rust. Een leuk meubel die zorgt voor veel tuin inspiratie. Deze trend is al jaren aan de gang. Ze zijn er namelijk in vele kleuren, materialen en maten. Een loungebank zorgt voor rust en comfort dankzij haar dikke zitkussens. De materialen waarin zij verkrijgbaar zijn is hout, kunststof en metaal. Genoeg dus om jouw tuin inspiratie te vervullen.

Zoals al eerder werd gezegd zijn ze er in verschillende maten. Dit is allemaal afhankelijk van jouw tuin en wensen. Maar ben je op zoek naar tuin inspiratie voor een grote luxueuze plek om te relaxen dan kan een riante loungebank daarbij helpen natuurlijk. Wanneer je deze aankleedt met voldoende kussens wordt het gevoel van tot rust komen en comfort nog meer naar voren.

Waar je bijvoorbeeld op kunt letten bij het aanschaffen van jouw nieuwe loungebank is de weerbestendigheid. Wanneer jouw tuin inspiratie gaat om luxueus en groot, houdt er dan rekening mee dat deze minder gemakkelijk op te bergen zijn. Dan kun je bijvoorbeeld wel denken aan een zeil om eroverheen te leggen wanneer het weer verslechterd. Weerbestendige materialen zijn aluminium, wicker (vlechtdraad), houtsoorten als hardhout, teakhout en steigerhout, bedekkingen als textileen (weerbestendig kunststofdoek), foam en dracon.

Trends die zorgen voor meer tuin inspiratie en die je terug ziet komen bij loungebanken zijn:

  • ???????All weather loungesets, die zoals de naam het al zegt tegen slechter weer kan. Nog gemakkelijker in ons land aangezien het weer erg onvoorspelbaar kan zijn.
  • Multifunctionele loungebank, waarbij de loungebanken naast de mooie looks ook meer comfort bieden.
  • Innovatieve vormen en materialen, waar je terugziet dat de loungebank voor zowel loungen alsmede dineren gebruikt kan worden.
  • Scandinavische stijl, die zich kenmerkt door een naturel design.

Verschillende tuin inspiratie voor een houten schutting

Houten schutting in de tuinEen houten schutting kan je veel tuin inspiratie geven. Deze zijn er namelijk in vele soorten en kleuren. De keuze is hier reuze en hierdoor kan het breedte aanbod je ongelofelijk veel tuin inspiratie geven. Er zijn een aantal voordelen bij een houten schutting. Allereerst is dat, zoals hierboven verteld, het breedte aanbod dat er is. Op die manier kan elke wens vervuld worden.

Wanneer je een voorkeur hebt voor een natuurlijke uitstraling in je tuin kan een houten schutting daar zeker aan bijdragen. Het geeft een meer natuurlijke uitstraling door het materiaal. Vaak zijn de houtnerven nog terug te vinden die dit gevoel alleen maar versterkt.

Mocht je er behoefte aan hebben, je kunt controleren of het hout afkomstig is uit duurzame houtbouw. Dit kan middels het duurzaamheidskeurmerk. Wanneer dit keurmerk terug te vinden is weet je dat het materiaal minder belastbaar is voor het milieu.
Een houten schutting kun je erg gemakkelijk decoreren wat jou nog meer tuin inspiratie kan bieden. Dit kan natuurlijk op vele verschillende manieren. Denk hierbij aan planten als een klimop, die langs de schutting groeit. Daarbij kun je ook denken aan doeken, accessoires als een lantaarn of hangplantjes.

Mocht je minder de keuze willen maken voor een houten schutting vanwege het landelijke gevoel, dan kun je deze ook verven. Op deze manier maak je hem nog moderner. Ook kan de kleur perfect aansluiten bij de rest van het tuin interieur. Dankzij deze mogelijkheden bij een houten schutting krijg je nog meer tuin inspiratie. Het bied je ongelofelijk veel opties die erg veel inspiratie geven voor in de tuin.

Nog meer voordelen die verbonden zijn aan een houten schutting is het feit dat het lang meegaat, dat het erg stevig is en dat je het gemakkelijk kunt combineren met andere materialen. Zoals al eerder werd verteld biedt het je gewoonweg oneindig veel keuzes die je erg veel tuin inspiratie kunnen bieden.

Pastelkleuren voor meer tuin inspiratie

Tuin met herfstkleurenPasteltinten zijn erg zachte tinten en al lang voorkomend in verschillende interieurstijlen. Het geeft een rustige uitstraling en tegelijkertijd kleur aan je interieur. Ze zijn er in verschillende kleuren waardoor het je weer inspiratie kan bieden voor aansluiting in je tuin. Ze maken het fris en je kunt deze kleuren leuk combineren met groene planten. Dit geeft een contrast waardoor de focus op groen wordt benadrukt. Dit is erg leuk wanneer je houdt van groen in je tuin. Pasteltinten zijn tinten die aansluiten op een landelijke stijl.

Tuinmeubelen die bij deze kleurstijl passen zijn zacht en strak tegelijk. Een loungestijl komt hier ook in terug. Een heerlijke plek om te relaxen en tot rust te komen.

Stoer en landelijk

Bij een stoer en landelijke stijl gaat het allemaal om materialen die rechtstreeks vanuit de natuur komen. Dit kan een goede combinatie zijn van alle elementen die al eerder zijn genoemd in dit blog. Op deze manier zijn kan het nog meer tuin inspiratie bieden. Zo kunnen pastelkleuren leuk gecombineerd worden in een stoer en landelijke stijl. Namelijk omdat dit een goede match is in kleurtint en stijl.

Daarbij kan een houten schutting bijdragen aan een stoere en landelijke stijl. De schutting kan een groot gedeelte van de tuin innemen waardoor het een groot effect kan hebben. Wil je het stoere laten overheersen dan kun je denken aan een robuuste kleur en stijl hout voor de schutting.

Er wordt veel tuin inspiratie gegeven die je op leuke en verschillende manieren kunt inzetten. Zo kunnen ze ieder voor zich al bijdragen aan meer inspiratie voor in je tuin. Maar ook door ze te combineren kunnen vele nieuwe ideeën ontstaan. Op deze manier zijn er vele handvaten voor het opleuken van jouw tuin en het krijgen van meer tuin inspiratie.

2 Comments

Leave a Reply
  1. Wij hebben een nieuwe houten schutting geplaatst in de tuin van ons nieuwe huis. De oude was vermolmd en zonder schutting hadden we toch wel erg veel inkijk. Het is een uitstekende achtergrond voor het planten van een rij stokrozen. Die doen het altijd en komen elk jaar weer terug, en worden ook steeds mooier.

  2. Schuttingen zijn inderdaad in veel verschillende soorten te verkrijgen. Ik vind het zelf leuk om mijn eigen schutting te decoreren. Ook laat ik hier verschillende klimplanten tegenaan groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *