in , ,

Verrijk je leefruimte met een overkapping

Terrasoverkapping

Je woning en tuin overlappen met een overkapping? Het geeft gelijk sfeer en biedt meer leefruimte. Aangezien het weerbericht nogal verrassend is in Nederland is het fijn om altijd warm en droog te zitten in de winter en zomer. En wil je tegelijkertijd toch genieten van de frisse buitenlucht? Dan is een tuinoverkapping ideaal. In deze blog lees je alles over hoe een overkapping je woning en tuin kan verbinden voor een bredere leefruimte.

Leef ruimer met een overkapping

Een overkapping biedt meer leefruimte en bestaat in verschillende soorten, maten en materialen. Creëer bijvoorbeeld een tuinkamer met glazen schuifwanden, zodat je droog en windvrij kunt zitten. Een overkapping is goedkoper dan een uitbouw en dat scheelt weer in de portemonnee. Ondanks de wisselende temperaturen en regenachtige dagen kan je door de variërende opties van een overkapping altijd buiten zitten. ‘S winters een plek om warm marshmallows te roosteren en zomers een plek om naar de sterren te kijken of om gewoon heerlijk te genieten met een goed glas wijn. Oftewel een extra ruimte aan huis waar je tot rust kunt komen.

Wellness spot

Een tuinoverkapping kan dienen voor een rustgevende wellness spot. Wanneer deze onder de overkapping wordt geplaatst is er sprake van meer privacy. Kies voor planten met een rustgevende werking zoals lavendel, kamille of geraniums rondom je spa of bubbelbad. Zo heb je aan huis een romantische of relaxte plek na een drukke werkdag. Een extra fijne bijkomstigheid is dat wanneer de spa of jacuzzi onder een overkapping wordt geplaatst, er minder onderhoud nodig is om hem schoon te houden. Weer of geen weer, genieten kan op deze manier het hele jaar door.

Overkapping met zonwering

Op warme dagen kan de temperatuur onder de overkapping enorm oplopen. Je wilt niet dat het onder je overkapping een kas wordt. Kies daarom de juiste soort. Een terrasoverkapping met polycarbonaat laat minder zonlicht door dan een dak van glas, waardoor zonwering minder nodig is. Kies je toch voor glas? Dan kan je kiezen voor zonwering aan de bovenzijde, onderzijde of baleinzonwering. Een baleinzonwering is een sfeervol doek onder de overkapping en zorgt ervoor dat jij bepaald hoe warm het wordt onder je overkapping. Genoeg opties dus om jouw leefruimte te verbreden. Zo kies jij ervoor of je veel licht laat doorkomen of weinig voor de perfecte extra leefruimte.

Welke overkapping past het beste bij jouw tuin en levensstijl? Bekijk het brede assortiment aan overkappingen bij tuinspecialist Fonteyn eens en laat je inspireren door de vele soorten en maten tuinoverkappingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *