in

Hier moet je op letten bij het aansluiten van een 3 fase aansluiting

3-fase aansluiting

Ieder huishouden heeft elektriciteit nodig voor alle apparatuur in de woning. De ene woning zal meer elektrische apparaten hebben dan de andere woning. Wanneer je iets groots wil aansluiten, is het van belang dat je een 3 fase aansluiting hebt. Je kan denken aan een jacuzzi. De normale 1 fase aansluiting kan zulke grote elektrische apparaten niet aan en raakt dan overbelast. In dat geval is een 3 fase aansluiting de juiste oplossing. Hieronder kan je een aantal zaken lezen waar je op moet letten bij een 3 fase aansluiting. Lees dus vooral snel verder.

Juiste fase aansluiting

Het meest belangrijke ding waar je op moet letten is dat je inderdaad de juiste fase aansluiting hebt. Er bestaat namelijk een 1 fase aansluiting die je eigenlijk in de meeste woning aantreft. Dit is vaak voldoende voor een klein huishouden. De 1 fase aansluiting kan maar een bepaald aantal apparaten voorzien van stroom voordat het overbelast is. Als er te veel apparaten aanstaan, is er een kans dat het stroom uitvalt.

Voor grotere apparaten of grotere huishoudens kan een 3 fase aansluiting de oplossing zijn. Dat betekent dat je meerdere apparaten kan gebruiken, omdat je het energieverbruik kan verdelen. Dit kan je dan verdelen over die drie fasen. Een 3 fase aansluiting wordt overigens vaak gebruikt voor apparaten die krachtstroom nodig hebben. Kijk daarom goed naar wat jouw woning echt nodig heeft om de juiste fase aansluiting te kiezen.

Vakman inschakelen

Het veiligste is om toch echt een vakman in te schakelen om je te helpen met het aansluiten van een 3 fase aansluiting. Er is een grote kans dat er echt iets misgaat wanneer je zelf aan de slag gaat met het aanleggen van een 3 fase aansluiting. Werken met elektriciteit terwijl je er geen verstand van hebt, kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Elektriciens hebben jaren gestudeerd om te weten hoe alles rondom elektriciteit werkt. Om die reden kan je het beste een elektricien inschakelen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Je kan in het overzicht prijzen zoofy zoeken naar een elektricien. Heb je nog andere klussen op het gebied van elektriciteit? Wellicht kan je alles dan combineren en laten uitvoeren door dezelfde elektricien. Een elektricien kan elektra voor jou verleggen zodat een stopcontact op een andere plek komt. Daarnaast kan een elektricien je helpen met het aanleggen van verlichting buiten. Zo wordt die sfeer bij de jacuzzi buiten nog gezelliger.

Het kostenplaatje

Een 3 fase aansluiting is jammer genoeg niet gratis. Wat kost een 3 fase aansluiting? De prijs kan verschillen. Het hangt namelijk af wat je precies wil doen. De kosten van een 3 fase aansluiting zijn opgebouwd uit een aantal factoren. Er is dus helaas geen vaste prijs te noemen. Welke factoren komen er dan bij kijken? De lengte van de kabel is erg belangrijk bij het bepalen van deze kosten. Hiernaast wordt er ook gekeken naar de elektriciteitsmeter. Over het algemeen zal de prijs ongeveer rond de 800 euro liggen. Je kan meerdere offertes aanvragen natuurlijk om er één te kiezen binnen je budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *