in , , , ,

Interieurtrends plant editie: populairste kamerplanten van 2021

Interieurtrends planten 2021

Instagram staat vol plant moms en er gaat geen housewarming voorbij zonder dat er een plantje cadeau wordt gegeven. Planten en groen in huis zijn hip en vrolijk. Welke planten zijn nu de meest populaire? En welke zijn misschien de nieuwe verrassingen? Ontdek het hier!

Grote klassiekers van 2021

De pannenkoekenplant of Pilea Peperomioides: de plant die al onze harten heeft veroverd. Hij is heel schattig, makkelijk te onderhouden en groeit super snel. Je kan al snel minipannenkoekenplantjes stekken en zo hoef je er nooit nieuwe te kopen. Ook de monstera is natuurlijk niet te vergeten: de fameuze gatenplant maakt van je huis een echte jungle en is erg geliefd bij interieurarchitecten. Geen plaats voor zo’n grote plant? Een monsterablad in een art deco vaas is heel stijlvol én makkelijk te onderhouden. De Paradijsvogelplant of Strelitzia is een andere favoriet. Als hij in bloei staat, zie je prachtige kleurrijke bloemen, en de plant groeit hoog en vol: perfecte kamerplant die in de zomer zelfs graag buiten staat.

Plantentips: hoe verzorg je ze?

Voor planten die vaak water nodig hebben en waarvan het zand best ‘vochtig’ blijft, zorg je best voor een bloempot met schaaltje. Zo kan je elke dag een beetje water toevoegen in het schaaltje dat de plant kan opdrinken. Op deze manier zorg je ervoor dat de wortels niet verdrinken, en dat de grond ook niet uitdroogt. Plant je toch liever in een pot zonder schaaltje? Plaats dan wat kiezelsteentjes of schelpen vanonder in je pot voor een natuurlijk irrigatiesysteem.

Belangrijk is ook de grootte van de bloempot: die moet geleidelijk aan meegroeien met de wortels. Plaats dus een klein scheutje niet meteen in een erg grote pot met veel zand. Dit zorgt er namelijk voor dat er te veel nat zand is waar de wortels niet aankunnen. En water dat niet kan worden opgedronken, zorgt voor wortelrot. Verpot je planten dus pas als je aan de wortels merkt dat de pot te klein is. Niet te groot en niet te klein is de gouden regel.

Verrassende nieuwkomers

Wil je graag enkele nieuwe planten ontdekken? Het vaderplantje of de tradescantia is een echte topper: hij heeft bolle bladeren die roze kleuren en is erg makkelijk te onderhouden. Een Chinees Lantaarnplantje of de Ceropegia woodii staat prachtig op een hoge boekenkast of plank. De kleine hartenblaadjes zijn zo lieflijk en het heeft bijna geen onderhoud nodig, gewoon genoeg licht. Op zoek naar een uitdaging? De Venushaar is heel mooi lichtgroen en heeft vederlichte bladeren. Maar het is geen plant voor beginners: net zoals alle varens heeft hij veel vocht nodig. Zorg dus dat je een bevochtiger gebruikt, zet hem in een poreuze pot met een schaaltje en zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt.

Welke plant heeft jouw hart veroverd? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *