in ,

Veranderingen om te voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken

Inbraak voorkomen

Met de vele inbraken die er dagelijks plaatsvinden, is dit alarmerend. Daarom loont het goed als je een veelzijdige strategie hanteert om jezelf, je geliefden en de kostbare inhoud in je huis weg kan houden van inbrekers die op jacht zijn. Er zijn verschillende stappen die je kan nemen om te voorkomen dat inbrekers in je huis komen.

De kans op inbraak in je huis verminderen

Er zijn verschillende fysieke stappen die je kan nemen om de kans op een inbraak in je huis te verminderen. Je moet beginnen met het vervangen van alle gewone sloten op de deuren door insteeksloten die moeilijk open te breken zijn. Ook moet je alle, of de meeste schroeven van je buitendeuren vervangen door stevige bouten. Je raamsloten moeten ook stevig zijn of je kan ook roosters installeren op alle vensters op grondniveau. Aangezien de meeste inbraken worden veroorzaakt door inbrekers die door achterruiten binnenkomen, moet je het voor een inbreker onmogelijk maken om je huis binnen te komen via een gesloten achterruit of deur.

Een alarmsysteem installeren

Je moet ook een effectief anti-diefstal alarmsysteem op je eigendom installeren. Indien mogelijk moet je een speciaal camerasysteem installeren dat alle deuren en ramen van je huis bedekt, omdat dit kan helpen bij het opnemen van inbraakpogingen voor bewijsstukken. Je moet ook schijnwerpers op je terrein installeren om ‘s nachts donkere hoeken te voorkomen.

Een goede verzekeringspolis

In het geval dat deze afschrikmiddelen er niet in slagen om een sluwe inbreker te stoppen om je waardevolle spullen weg te halen, zorg er dan voor dat deze voldoende zijn gedekt in je verzekeringspolis. Je moet zorgen dat je voldoende foto’s hebt genomen van dure spullen, voor het geval deze gestolen worden. Zo kan je een equivalente waarde van een nieuw product ontvangen in ruil voor een oud product dat mogelijk is gestolen. Mogelijk moet je voor deze dekking een hogere premie betalen, maar het is absoluut de moeite waard, omdat de meeste elektronische artikelen vrij snel hun waarde verliezen bij aankoop.

Nieuw gekochte artikels toevoegen aan de polis

Vergeet ook niet om nieuw gekochte artikelen in je huis aan de polis toe te voegen, omdat deze niet worden gedekt als ze worden gestolen nadat je de polis hebt gekocht. Een andere grote stap om de kans op inbraak te verkleinen en de premies voor je woningverzekering in één keer te verlagen, is om in een veiligere omgeving te gaan wonen. Verzekeringspremies kunnen wel eens stijgen als je in een hoog risicogebied woont dat gevoelig is voor inbraken en als je het je kan veroorloven om te verhuizen, kan deze verhuizing jou op verschillende manieren belonen door de kans op inbraken te verminderen en de premies in je polis te verlagen.

Kostbare inhoud beschermen

Het is belangrijk om je huis in de eerste plaats te beschermen tegen inbrekers. Als je echter toch het slachtoffer wordt van een inbraak, moet je voldoende worden gedekt om alle gestolen inhoud te vervangen zonder in je eigen zak te tasten. Je moet ervoor zorgen dat je de bovenstaande fysieke stappen neemt om je huis en de kostbare inhoud ervan te beschermen, terwijl je een speciale verzekering koopt die je financieel beschermt in geval van diefstal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *