in , ,

Tips voor je slaapkamer volgens Feng Shui

Feng Shui

Zoals je wellicht weet, is Feng Shui een oud Chinees esthetisch systeem, dat bijna een soort kunstvorm is. Het wordt overal ter wereld beoefend, vooral in China is het gebaseerd op de traditionele folklore uit vele duizenden jaren, mogelijk 4.000 of meer. Er is ook een grotendeels spirituele invloed op Feng Shui, met veel van zijn leringen die draaien rond de spirituele verbinding tussen hemel en aarde.

Het positieve in huis brengen

Zoals dit met veel Chinese en Oost-Aziatische spiritualiteit het geval is, probeert Feng Shui een balans te vinden tussen positieve Qi, soms gespeld als Ch’i en uitgesproken als chee. Dit is de universele levenskracht die door beoefenaars wordt verondersteld door alle dingen te stromen. Het is zelfs een term die wordt gebruikt in vechtsporten. Er is zowel positieve als negatieve Qi en er wordt gedacht dat door het positieve in je huis te brengen, je er in alle dingen van zal profiteren.

Yin en Yang

Er is natuurlijk ook de bekende Yin en Yang. Dit zijn twee polaire tegenstellingen, die in perfecte balans en harmonie moeten blijven. Dit is een van de hoofdthema’s in Feng Shui, het concept van balans, waarbij je werkt aan het uitlijnen en positioneren van objecten in een kamer. Het is zelfs mogelijk voor deuren, ramen, hele kamers en zelfs huizen, zodat ze in balans blijven.

Evenwicht brengen

De modernisering van de kunstvorm heeft zijn concepten enigszins veranderd, zodat het nu probeert om onze levens in onze huizen in evenwicht te brengen, niet alleen het huis zelf. Het leert bijvoorbeeld dat je, door televisies, computers, fitnessapparatuur en werk uit je slaapkamer te verwijderen, positieve Qi helpt voeden, die anders verloren of verminderd is. De aanwezigheid van deze items maakt je slaapkamer minder harmonieus, waardoor deze niet echt een toevluchtsoord van kalmte en rust kan zijn.

Het aanbrengen van de juiste kleuren

Je moet ook kleur gebruiken om de energiestroom in je slaapkamer te beïnvloeden. Dit is gedeeltelijk kleurtheorie en psychologie, die echte voordelen heeft. Als je bijvoorbeeld warmere, op vuur gebaseerde kleuren zoals rood, oranje en geel gebruikt, krijg je zelfvertrouwen en herkenning. Houtkleuren zoals groen en bruin zorgen voor voeding, genezing en groei.

Kleine hoeveelheden kleur

Je hoeft een kamer in geen enkele van deze kleuren volledig te decoreren om hun voordelen te ontvangen. Zelfs kleine hoeveelheden kleur helpen zelfs om hun energie tot stand te brengen. Je kan bijvoorbeeld blauwe dekbedovertrekken op je bedden hebben om vanuit water rust en overvloed in je leven te brengen terwijl je beige muren hebt, die staan voor aarde, om bescherming en stabiliteit te brengen.

De positie van objecten

De positie van objecten is ook erg belangrijk. Zozeer zelfs dat sommige mensen de locatie van deuren, ramen of zelfs hele kamers van hun huizen volledig veranderen, om de stroom van Qi en de positieve energie door hun hele huis te vergroten. De plaatsing van je kledingkast, kaptafel en bedden lijkt misschien een praktische keuze in plaats van een spirituele, maar Feng Shui stelt dat, door een betere stroom van energie te bevorderen, je positieve voordelen en balans in je leven zal ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *