in , , ,

Tips voor het inrichten van een tienerkamer

Tienerkamer inrichting

Wanneer kinderen naar de middelbare school gaan vinden er veranderingen plaats. Bij deze veranderingen mag hun tienerkamer ook een upgrade krijgen. Op dat moment begint het studeren echt en zullen zij andere behoefte hebben aan hun persoonlijke ruimte. Daarnaast moet een tienerkamer echt stoer zijn en mag deze zeker niet kinderachtig zijn. In dit blog een aantal tips om daarop in te spelen.

Ruimte voor het studeren

Tienerkamer inrichting blauwOm in te spelen op het onderdeel studeren in een tienerkamer kan hier gebruik gemaakt worden van verschillende elementen. Het is goed om studeren en relaxen van elkaar af te scheiden. Creëer daarom een aparte studieplek. Dit kan middels een mooi bureau. Daarnaast kan efficiënt gebruik gemaakt worden van de wanden in de kamer. Maak boekenplanken of opbergblokken waar de schoolboeken in gelegd kunnen worden. Daarnaast kan het verder naar wens aangekleed worden met onder andere een leuke bureaulamp.
Een ruimte voor het studeren is waar zowel jongens als meisjes behoefte aan hebben. Om die reden kan het in elke tienerkamer toegevoegd worden. Verder kan het allemaal afhangen van persoonlijke voorkeuren. Denk hierbij aan de stijl van het bureau, maar ook aan kleuren.

De slaapruimte in een tienerkamer

Iedere tienerkamer heeft vanzelfsprekend een slaapruimte nodig. Hoe dat vroeger een stapelbed was zullen ze nu behoefte gaan hebben aan een één of zelfs tweepersoonsbed.
Wanneer een nieuw bed niet nodig is, maar ze willen de stijl toch veranderen is dat makkelijk mogelijk. Wat erg voordelig is dat een stijl of voorkeur gemakkelijk aan te passen is met accessoires. Zo kan gedacht worden aan het veranderen van het dekbed. Ook kan het makkelijk aangekleed worden met kussens of een nachtkastje.

Functionele opbergruimtes creëren

Elke tiener krijgt nieuwe hobby’s en interesses. Deze mogen zeker tot uiting komen in de aankleding van de tienerkamer. Wanneer iemand meer van sport houdt als skateboarden kun je denken aan wandrekken voor het opbergen van skateboards. Voor de dames die zich graag bezighouden met beauty kan een mooie kaptafel in de kamer gezet worden. Inclusief spiegel, want die mag daar niet aan ontbreken. Zo kunnen deze interesses bepalend worden voor de inrichting van een tienerkamer. Daarnaast kunnen meubels functionele opbergruimtes zijn voor deze hobby’s.

Voor alle boeken of games kan het handig zijn om opbergsystemen aan de muur te hangen. Naast het functioneel gebruik van deze systemen kan ook gedacht worden aan accessoires. Het kan een leuke sfeer geven in de tienerkamer wanneer er een mix gemaakt wordt van functioneel en aankleding. Denk hierbij aan plantjes of fotolijstjes.

In een tienerkamer zal je ook minder snel nog spullen terugzien van toen ze echt jong waren. Nu kan het zo zijn dat ze geen afscheid willen nemen van deze spullen. Hiervoor kunnen ook opbergruimtes gecreëerd worden, waardoor het niet meteen in zicht is, maar alsnog bewaard kan blijven. Zo kunnen er lades worden gemaakt voor onder het bed of mandjes gebruikt worden voor in de kast.
Door gebruik te maken van deze opbergruimtes wordt er al een goede poging gedaan richting het netjes houden van een tienerkamer.

Ruimte om te relaxen

Entertainmentruimte tienerkamerZoals al eerder werd gezegd is het goed om in de kamer verschillende ruimtes te creëren. Een ruimte voor het studeren, te slapen en ontspannen. Tieners zullen regelmatig vrienden en/of vriendinnen mee naar hun kamer nemen. Daarom moet er voldoende plek zijn om lekker te kunnen relaxen. Bij een jongen denk je misschien als snel aan een ruimte om te gamen met een aantal zitzakken. Voor een meisje waarschijnlijk eerder een comfortabele bank met kussens en kleedjes.

Een aantal leuke elementen die in een tienerkamer gebruikt kunnen worden om te relaxen zijn de volgende:

  • Relaxstoel/fauteuil
  • Zitzakken
  • Hangmat/hangstoel
  • Loungebank voor het raam incl. kussens
  • Een kleine comfortabele bank

Basiskleuren qua inrichting

Het is zo dat tieners van gedachte kunnen veranderen qua voorkeur. Het ene moment vinden ze een legerprint heel gaaf en een week later kan het echt niet meer. Een handige tip voor bij deze gedachtewisselingen is het aanhouden van een basiskleur in de inrichting. Wanneer de muren onder handen worden genomen is het slim een basic kleur te pakken. De stijl en verdere voorkeuren kunnen aangekleed worden met kleine meubels en accessoires.

Accessoires voor jongens en meisjes

Natuurlijk wilt een jongen iets heel anders in zijn tienerkamer dan een meid. Met kleine accessoires is het naar ieders wens te krijgen. Op die manier zal het ook niet te veel geld kost wanneer men iets anders wilt. Een interieur kan zo snel geswitcht worden.

Een aantal accessoires die kunnen bijdragen aan een leuke inrichting zijn de volgende:

Een foto wand

Dit kan zowel voor een jongen als een meisje. Dit is makkelijk toe te passen op elke stijl met de keuze van het fotolijstje. Dit kan heel strak door te kiezen voor een strak design met één kleur.  Het kan ook heel vrolijk worden door te kiezen voor verschillende designs en  opvallende kleuren.

Spiegels

Zowel een jongen alsmede een meisje zal een spiegel nodig hebben in zijn kamer. Voor ieder is het in deze tijd zeer belangrijk om te kunnen controleren of ze zo wel naar buiten kunnen. Voor een jongen zal het al snel gaan om een stoere spiegel aan de wand. Bij een dame kan ook gedacht worden aan een staande spiegel die bijna even groot is of zelfs groter. Helemaal perfect om je outfit te checken.

Planten

Mochten ze ervan houden dan kan een tienerkamer ook leuk aangekleed worden met planten. Het zal een volwassenere uitstraling geven dan normaal. Ook dit is allemaal aan te passen naar smaak. De diversiteit in planten en potten maken dat enorm. Van potjes op de boekenplank tot aan potjes op de vensterbank.

Wandrek

Wanneer je graag af wilt van alle kleding die rondzwerft op de grond is een wandrek een originele oplossing. Deze is in vele stijlen verkrijgbaar. Van industrieel metaal tot landelijk hout. Deze kan zowel functioneel gebruikt worden voor alle gedragen kleding op te leggen. Daarnaast is het ook leuk om deze te gebruiken voor accessoires. Ook hier kunnen potjes met planten of boeken op geplaats worden.

Kussens en kleden

Accessoires voor tienerkamerDit zal hoogstwaarschijnlijk meer van toepassing zijn bij de dames onder ons. Het kan comfortabel zijn op het bed om wat extra kussens er neer te leggen. Daarnaast kan het ook dienen voor pure aankleding. Datzelfde geldt voor kleden. Tegenwoordig zijn bontkleden helemaal in en voelen ze niet verkeerd aan onder de voetjes tijdens het opstaan.

Zo zijn er een aantal tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het inrichten van een tienerkamer.

One Comment

Leave a Reply
  1. Ik zit in een kamer met allemaal kasten en allemaal wit ik mag niks veranderen aan de kasten maar ik wil toch een betere studieplek ervan vormen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *