in , ,

Draadstoelen matchen met je interieur: 7 handige tips!

Draadstoelen

Draadstoelen, ze zien er onwijs leuk, speels én stoer uit. Ze zijn te koop in verschillende designs, soorten en maten en ze zijn onwijs populair. Niet gek ook, een draadstoel heeft een totaal andere look als de meeste stoelen en kan in veel interieurstijlen gecombineerd worden. En wil je nou niet alleen je huis, maar ook je veranda of tuin een stuk gezelliger maken? Er zijn zowel voor binnen als voor buiten verschillende soorten draadstoelen te koop. We delen vandaag graag wat voorbeelden en tips met je om je wat inspiratie te bieden!

1. Waar dienen de draadstoelen voor?

Draadstoel met touwVoordat je een draadstoel aanschaft is het belangrijk je af te vragen waar de stoelen voor gaan dienen. Wil je slechts één draadstoel als design item in de woonkamer of wil je de draadstoelen ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Wanneer je er maar één aanschaft kun je kiezen voor een groter model die mooi aansluit bij het interieur van het huis. Je kunt de stoel dan bijvoorbeeld aankleden met een kleedje en leuke kussens. Voor stoelen die je wil gebruiken bij de keukentafel bijvoorbeeld is een kleiner model met kussentjes wellicht fijner.

2. Draadstoelen in verschillende kleuren en soorten

Juist omdat deze stoelen zo populair zijn, zijn ze ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en soorten. Er zijn stoelen met een felle groene of gele kleur, maar er zijn ook zwarte, witte of koperkleurige draadstoelen te koop. Sommige stoelen hebben een gekleurd kussentje op het zitvlak wat net wat meer leven aan de stoel geeft. Daarnaast hebben de meeste stoelen ook verschillende designs wat betreft de draden. Sommige hebben een vierkant patroon terwijl de draden bij een andere stoel horizontaal lopen.

Wat betreft de keuze voor de kleur is het een beetje afstemmen op de rest van de woning. Als de ruimte het toelaat kan het onwijs mooi zijn om een gekleurde stoel in de woning te plaatsen. Dit zorgt voor meer levendigheid en gezelligheid in de ruimte. Echter kun je ook kiezen voor een kleur die juist mooi aansluit bij de rest van de ruimte zodat het één geheel is. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze.

3. Combineer met andere stoelen

Wanneer je de draadstoelen wil gebruiken aan de keukentafel is het een heel leuk gezicht als je meerdere stoelen met elkaar combineert. Als je aan iedere zijde 3 stoelen hebt staan kun je twee zwarte draadstoelen combineren met vier andere, zwarte stoelen met (ongeveer) hetzelfde model. Door dezelfde kleur aan te houden behoud je toch de eenvoud maar de verschillende soorten stoelen zorgen voor een speelser effect. Daarnaast vallen de draadstoelen op deze manier veel meer op dan wanneer je zes dezelfde stoelen zou plaatsen. Je creëert contrast en dat zorgt voor een mooi geheel.

4. Draadstoelen voor buiten

Zoals in de intro al werd aangegeven zijn er ook voor buiten draadstoelen beschikbaar. Hoewel de binnen stoelen vaak van staal worden gemaakt zijn hebben de buitenstoelen veelal kunststof draden zodat het beter beschermd is tegen de weersomstandigheden. Ook de stoelen voor buiten zijn vaak in verschillende kleuren en soorten verkrijgbaar. Een gekleurde stoel in de tuin kan het wel direct gezelliger en sfeervoller maken. Het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze en afhankelijk van het soort tuin die je hebt. Echter hoef je niet bang te zijn dat er niets is wat zal passen, de keuze uit buiten draadstoelen is namelijk onwijs groot.

Je kunt in de draadstoelen grote kussens plaatsen zodat je er een fijn lounge hoekje van kunt maken. Heerlijk om daar in de zomer in te vertoeven!

5. Toepasbaar in verschillende interieuren

Design draadstoelOf je nou een strak, landelijk of modern interieur hebt, draadstoelen passen bij iedere woonstijl. Zwarte of witte draadstoelen met poten van hout past erg mooi in een landelijke woning. Het hout zorgt voor een landelijke look en zwart of wit past er qua kleur prima bij. Als je het helemaal wil matchen kun je gekleurde kussentjes op het zitvlak van de stoelen leggen. Kies dan voor de kleur die vaker terugkomt in het interieur zodat het mooi bij elkaar aansluit.

Omdat de draadstoelen open zijn ogen ze luchtig en licht waardoor het ook erg mooi past in een moderne of strakke woning. Zwart, wit of juist een koperkleur past hier erg mooi bij. Er is dus voor elk interieur wel een geschikte draadstoel te vinden.

6. Met of zonder kussens

Zoals al vaker benoemd is zijn er draadstoelen met en zonder kussens te koop. Beide heeft het zijn voor- en nadelen. Een draadstoel met kussen op het zitvlak zit vaak een stuk fijner dan een draadstoel zonder kussen. Echter kun je er bij een stoel zonder kussen voor kiezen om zelf kussens aan te schaffen. Je bent dan vrij in de keuze van de kussens en kunt ze altijd nog vervangen. Het enige nadeel is dan dat de kussens niet aan de stoel bevestigd zijn.

7. Een goedkope, of toch een design stoel?

Lang niet iedereen ziet het zitten om veel geld uit te geven aan stoelen. Wanneer je opzoek gaat naar draadstoelen zul je al snel merken dat de prijzen onwijs verschillen. Er zijn hele dure design stoelen te koop maar tegenwoordig zijn er ook veel goedkopere varianten te vinden. Het is maar net wat je er aan uit wil geven. Ook het aantal stoelen zal natuurlijk wel een rol spelen. Het is nogal een verschil of je nou kiest voor één grote stoel of zes kleinere. Gelukkig is er tegenwoordig voor ieder budget wel een stoel te vinden, je kunt het dus zo duur of goedkoop maken als je zelf wil!
Voor iedereen de perfecte stoel
Zoals je kunt lezen is er dus voor iedere woonstijl, ieder interieur en ieder budget wel een perfecte draadstoel te vinden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te combineren met de rest van het interieur en zien ze er erg leuk en stoer uit. Je kunt ze aankleden op de manier die jij leuk vindt en zijn absoluut een meerwaarde voor je woning.

De keuze is onwijs groot, dus zeker weten dus dat er ook voor jouw woning wel wat tussen zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *