in , , ,

Rail voor schuifdeur

Rail schuifdeur

Schuifdeuren worden meestal binnenshuis geplaatst om ruimte te besparen, in andere gevallen wordt het gebruikt voor decoratie. Om een schuifdeur op te hangen is een compleet systeem nodig bestaand uit meerdere onderdelen. Deze systemen maken het kinderlijk eenvoudig om jouw schuifdeuren te openen en ze zijn bestemd tegen een stootje. Jij kunt er ook voor kiezen om een dubbele schuifdeur op te hangen, maar welk systeem wil jij gaan toepassen?

Hangende schuifdeursysteem

De meest voorkomende systeem is de universele systeem voor houten en glazen schuifdeuren. Deze is geschikt voor zowel enkele als dubbele schuifdeuren en wordt veelal geproduceerd in traditioneel, landelijk, modern of industrieel. Bij dit systeem heb je uiteindelijk de keuze tussen BASIC en PRO systemen, het verschil zit hem in het materiaal en dikheid. De BASIC systemen hebben loopwagens van kunststof met glijlagers, terwijl PRO systemen loopwagens van aluminium met kogellagers hebben en dikker zijn dan de BASIC systemen. Dit systeem is tot 300 cm breed en kan een gewicht dragen tot 120 kilogram.

Onderlopend schuifdeursysteem

Dit systeem is bestemd voor schuifdeuren binnenshuis en kunnen een gewicht dragen tot 80 kilogram. Deze systemen hebben gelagerde loopwagens van aluminium en kan op meerdere manieren geïnstalleerd worden. Je kunt het vastschroeven of lijmen op de vloer en aan de bovenzijde van de schuifdeur horen twee houten regels of een sleuf om de deur op zijn plek te houden. Ook zit er tegen het plafond een ondergeleider die erdoorheen loopt. Dit systeem is tot 200 cm breed en is dus overduidelijk een klassieke oplossing voor suites.

Onzichtbaar schuifdeursysteem

De vraag naar dit soort systeem stijgt de laatste jaren enorm, dit komt door de uniekheid van het systeem. De gelagerde loopwagens zijn soepel, geruisloos en zijn eenvoudig te installeren. Tegen de wand komt een plaat met loopwielen en een rail gemaakt van aluminium. De rails en rollers zijn bij dit systeem het tegenovergestelde dan bij de hangende schuifdeursystemen en dit maakt het onzichtbaar schuifdeursysteem zo uniek, dus rails op de vloer en rollers tegen de wand. Het is technisch onzichtbaar met softclose en is de oplossing voor een kamer met design. Dit systeem is tot 182 cm breed en kan tot 80 kilogram gewicht dragen.

In de wand schuifdeursysteem

Dit systeem wordt veelal gebruikt om ruimte binnenshuis te besparen. Het kan alleen geïnstalleerd worden in klassiek of strakke scheidingswanden, maar is wel geschikt voor ieder willekeurige deur. Ook hierbij is de keuze uit enkele of dubbele schuifdeuren en deze worden strak en modern of klassiek geïnstalleerd. Let wel op: dit systeem is alleen mogelijk bij muren die dikker zijn dan 10 cm! Verder is dit een totale oplossing voor ruimtewinst en het maatwerk is zeer precies.

Boeren en design schuifdeursysteem

Als laatste zijn er ook enkele schuifdeursystemen die in Nederland minder worden gebruikt, maar wel populair zijn in het buitenland. Een boeren schuifdeursysteem is handmatig gemaakt door een ijzersmid en een design schuifdeursysteem geeft een unieke weergave van de techniek. Vooral in Italië en Zwitserland zijn dit veel gebruikte schuifdeursystem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *