in ,

Op zoek naar ruimtebesparende meubels?

Ruimtebesparende meubels

Als je een wat kleinere woonruimte hebt, moet je strategisch met die ruimte omgaan. Waar je bepaalde meubels plaatst, kan veel doen voor de ruimtelijkheid van de woning. Daarnaast moet je soms wat creatieve manieren bedenken om je spullen ergens op te bergen of om meer ruimte te creëren wanneer er gasten over de vloer komen. Hieronder lijsten we dus een aantal tips op om een ideale woonruimte te creëren wanneer je wat minder vierkante meters hebt.

1. Uitschuifbare tafels

De eerste tip die we willen geven is het gebruiken van uitschuifbare tafels. Ingeklapt nemen ze weinig ruimte in beslag, maar zodra je bezoek hebt, kun je de tafel uitklappen. Daarnaast kun je uitschuifbare tafels voor meerdere dingen gebruiken. Als je hem bijvoorbeeld in de woonkamer plaatst, kun je hem gebruiken als eettafel en bureau.

Over het algemeen raden we aan om meubels te nemen die je voor verschillende dingen kan gebruiken. Naast een uitschuifbare tafel kun je bijvoorbeeld een salontafel nemen die voorzien is van opbergruimte. Zo kun je hier ook meteen al spullen in kwijt. Een ander voorbeeld is om een bed te nemen met lades of een opbergvak eronder. Voor kinderen is het handig om een (half)hoogslaper te nemen. De ruimte onder het bed kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te spelen, maar ook om kleding of andere spullen op te bergen.

2. Inklapbare stoelen of krukjes

Uitschuifbare tafels staan niet altijd volledig uitgeklapt. Je zal dus waarschijnlijk niet altijd alle stoelen nodig hebben. Het is daarom handig om dan inklapbare stoelen te hebben, die je bijvoorbeeld aan de muur kunt hangen of makkelijk in de schuur op kunt bergen. Ook krukjes kan je makkelijk stapelen en kan je gebruiken als bijzettafel of extra stoel.

3. Buffetkasten

Het is wellicht niet iets waar je direct aan denkt bij ruimtebesparing, maar buffetkasten zijn erg praktische meubelen. Als je bijvoorbeeld minder ruimte hebt in je keuken, kun je hier je servies en glaswerk in kwijt. Daarnaast zit er in buffetkasten vaak een opberggedeelte onderin. Hier zou je allerlei soorten spullen kwijt kunnen. Bijvoorbeeld speelgoed, papierwerk, maar ook schoonmaakmiddelen of elektronica. Buffetkasten zijn vaak wat smaller in de lengte, waardoor ze al makkelijk in je interieur passen.

4. Plankjes aan de muur

En hoe kleed je je kleine ruimte dan gezellig aan? Plankjes aan de muur! Wat je steeds vaker terug ziet komen in de keuken, is bijvoorbeeld dat mensen een grote houten plank plaatsen met daarop voedingsmiddelen als pasta’s, rijst, bloem, suiker, of hun mooiste kopjes en theepotten uitstallen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld in de woonkamer plankjes hangen voor foto’s, boeken en planten om je plekje extra gezellig te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *