in ,

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie?

Raamdecoratie

Ben je van plan om te verhuizen of zit je op dit moment in een verhuizing en ben je toe aan wat vernieuwing? Een nieuwe sfeer of stijl in huis, vergeet dan zeker je raamdecoratie niet mee te nemen. Naast dat ze handig zijn vanwege de functies, hebben ze ook een enorme invloed op je interieur en huisstijl. Het aanbod in raambekleding is zo groot dat je misschien wel twijfelt naar wat voor raamdecoratie je op zoek bent. Daarom is het belangrijk om goede research te doen en jezelf af te vragen waarvoor je je raamdecoratie wilt hebben.

Het aanbod van gordijnen

Gordijnen zijn erg veelzijdige raamdecoratie, ze zijn beschikbaar in verschillende transparanten, maten, stoffen en kleuren. Gordijnen is ook raambekleding die goed te combineren is met andere raambekleding zoals rolgordijnen of jaloezieën. Hierdoor kun je profiteren van meerdere voordelen van verschillende raamdecoratie. Gordijnen sluiten prachtig aan op de afmetingen aan van je raam, een gordijn op maat brengt sfeer, staat chic en luxe.

Gordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Een verduisterend gordijn komt meestal voor bij mensen in de slaapkamer, ze hebben een dikke stof die een ruimte volledig kan verduisteren. Ook zorgt de dikke stof voor een isolerende functie, in de zomer zorgen de gordijnen ervoor dat de warmte buiten blijft en je kunt genieten van een koele kamer. In de winter werkt dit uiteraard andersom. Ook vangt de grote oppervlakte geluidsgolven op, dit verbetert de akoestiek in huis.

Heb je niet als doel om je ruimte helemaal te verduisteren? Geen probleem, met de inbetween gordijnen heb je een gordijn met een wat lichtere stof. Je kunt niet door deze stof heen kijken, ideaal voor je privacy dus! Aan de straatkant of op kantoor komen deze gordijnen vaak voor. Met deze raamdecoratie zorg je ervoor dat je nieuwsgierige voorbijgangers niet bij je naar binnen kunnen kijken.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de sfeer, dan zijn de vitrage gordijnen de juiste keuze. Deze gordijnen bestaan uit een stof waar je doorheen kunt kijken. Je ziet ze daarom vaak bij mensen die een mooi uitzicht hebben naar buiten. Ze filteren de felle zonnestralen die naar binnen schijnen, hierdoor krijg je een gezellige en warme gloed in huis. Wil je toch graag ook je privacy kunnen behouden dan zijn de vitrage goed te combineren met overgordijnen/verduisterende gordijnen.

Drie soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar van drie verschillende materialen. Aluminium jaloezieën hebben een luxe en strakke uitstraling. Deze zijn vochtbestendig en zijn dus ideaal voor in de keuken of badkamer. Dit geldt ook voor pvc jaloezieën, deze zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig. Het mooie aan jaloezieën van pvc is dat er een houtnerf aan toegevoegd kan worden, hierdoor krijgen ze een echte houtlook. Houten jaloezieën zijn niet zoals de andere twee vochtbestendig. Houten jaloezieën hebben een stoere en natuurlijke uitstraling die je ruimte een echte oppimper geven.

Jaloezieën bestaan uit verticale lamellen die eenvoudig te kantelen zijn doormiddel van een koord. Ze hebben een speelse uitstraling, dus ben je op zoek om je ruimte wat op te fleuren, zijn jaloezieën een goede optie. Door de lamellen te kantelen kun je je privacy en lichtinval bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *