in ,

De voordelen van een infrarood cabine in je tuin

Infrarood cabine in de tuin

Een sauna in je tuin, wie wil dat nou niet? Wist je dat een infrarood cabine in je tuin tegenwoordig zeer goed te realiseren is? We hebben hieronder een aantal voordelen voor een infrarood cabine in je tuin op een rijtje gezet.

1. Een infrarood cabine is goed voor je gezondheid

Een infraroodcabine opereert op een lagere temperatuur dan een traditionele sauna (Finse sauna). Door het gebruik van infrarood lampen is met deze lage temperatuur toch een soortgelijk effect haalbaar. Gebruik van een infrarood cabine heeft een aantal voordelen voor je gezondheid. Zo helpt het gebruik van een infrarood cabine als bescherming tegen verkoudheid en helpt het tegen verschillende huidaandoeningen zoals cellulitis, eczeem en acne. Daarnaast heeft een infrarood cabine ook bewezen resultaten tegen rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Dit zijn allemaal voordelen van de stimulerende werking van infrarood licht op de bloedsomloop en de stofwisseling.

2. Je hoeft niet meer naar de sauna

Met een eigen infrarood cabine in je achtertuin of in huis hoef je niet meer naar de sauna en kan je gaan wanneer jij maar wil. Mocht je je nou niet comfortabel voelen tussen al die andere mensen biedt een infrarood cabine in de tuin ook het voordeel van privacy tegenover een openbare sauna. Daarnaast heb je ook geen reistijd of een maatje nodig om te gaan. Je kunt er gebruik van maken op de momenten dat je even lekker wil ontspannen en wanneer het jou uitkomt.

3. Je hoeft geen grote verbouwing te doen

Wilde je voorheen een sauna in huis, dan moest je daar ten eerste de ruimte voor hebben, en ten tweede moest je je hele huis ombouwen om de sauna passend te maken. Er zijn ook diverse voorbeelden te vinden waar mensen een sauna in een werkkamer of op zolder hebben gebouwd. Dit is natuurlijk ook goed mogelijk, maar met een infrarood cabine in je tuin hoef je minimale aanpassingen te doen om het opgezet te krijgen. Door het compacte ontwerp van moderne infrarood cabines kan deze in bijna elke tuin wel op een goede plek geplaatst worden.

4. Infrarood cabines werken op 230 volt

Voor de meeste traditionele sauna’s is krachtstroom nodig. De meeste infrarood cabines werken echter op de standaard 230 volt van het stroomnet. Hierdoor is er geen krachtstroom nodig en kan de cabine dus makkelijk op bijna elke plek geplaatst worden. Omdat er ook geen stoomafvoer is zoals bij een gewone sauna is er dus eigenlijk alleen wat ruimte en een stopcontact nodig om een moderne infrarood cabine te plaatsen. Een infrarood cabine gebruikt daarnaast ook een stuk minder stroom dan een traditionele sauna op krachtstroom, dus je stroomrekening zal ook niet enorm uit de hand lopen.

Zou jij wel een infrarood cabine in je tuin willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *