in , , , ,

Muurdecoratie in de slaapkamer: oneindig veel mogelijkheden!

Muurdecoratie in de slaapkamer

Het geeft net even wat meer sfeer weer, muurdecoratie in je slaapkamer. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, van muurstickers en schilderijen tot fotobehang of een big ass muurschildering. In deze blog geven we je voorbeelden en tips om jouw slaapkamer nét wat meer touch te geven met muurdecoratie. Het is immers de ruimte waar je volledig tot rust wil komen, die mag dus best wat aandacht krijgen!

Fotobehang als muurdecoratie in jouw slaapkamer

Ronde muurdecoratie slaapkamerHet geeft een onwijs mooi effect en de mogelijkheden zijn oneindig. Waan je in een tropisch paradijs of wordt wakker in de jungle. Het voordeel van fotobehang als muurdecoratie in de slaapkamer is dat je snel klaar bent met inrichten. Zo’n foto is natuurlijk sprekend genoeg, je kent het gezegde: “Een foto zegt meer dan 1000 woorden” die veranderen we dan even naar “Een foto zegt meer dan 1000 accessoires”. Gratis tip: ga je voor fotobehang als muurdecoratie in de slaapkamer? Onthoud dan: less is more. Juist omdat een foto zo sprekend is, wil je dat effect niet wegnemen door allerlei andere accessoires te plaatsen. Wil je het helemaal eigen maken? Het is ook mogelijk om je eigen gemaakte foto op fotobehang te laten printen.

Doen dus, en wel hierom:

 • Je bent snel klaar met het decoreren van je gehele slaapkamer, less is more
 • Je hebt unieke muurdecoratie voor je slaapkamer, al helemaal met je eigen foto als fotobehang
 • De mogelijkheden zijn on-ein-dig

Denk hier wel aan wanneer je het overweegt:

 • Het is vrij prijzig. Maar, je bent snel klaar met de muurdecoratie in je slaapkamer waardoor je weer geld bespaart!

Muurstickers voor de slaapkamer

Kunst in de slaapkamerEen goedkopere manier om de muurdecoratie van je slaapkamer wat meer touch te geven is de muursticker. Een leuke quote of een afbeelding van fladderende vogeltjes, muurdecoratie voor in de slaapkamer was nog nooit zo easy! Het plaatsen van de muursticker kost wat tijd en vraagt precisie maar de kosten van een muursticker zijn vrij laag. Ook voor een kinder- of tienerkamer zijn er leuke muurstickers te verkrijgen waardoor je de muren van de slaapkamer helemaal naar smaak kan decoreren. Een leuk idee voor een tienerkamer zijn bijvoorbeeld 3D vlinders, deze vouw je dubbel en plak je op de muur. Voor een vriendelijk prijsje kan jij de muurdecoratie van je slaapkamer helemaal eigen maken!

Dit zijn de voordelen:

 • Vrij goedkoop
 • Verschillende mogelijkheden als muurdecoratie voor je slaapkamer: 3D afbeeldingen, teksten/woorden, dieren en meer
 • Deze muurdecoratie voor in je slaapkamer is makkelijk om zelf te plaatsen

Denk hier nog even aan

 • Het vergt wel wat precisie, dus neem er de tijd voor en werk nauwkeurig!

Laat je muur beschilderen met een prachtige tekening

Ingelijste foto in de slaapkamerJe hebt het vast al eens voorbij zien komen, de aller prachtigste muurschilderingen van Disney figuren of een flamingo die bijna echt lijkt. Het is een vak, want wil je dit als muurdecoratie op je slaapkamer, dan dien je aardig wat creatieve kwaliteiten te bezitten. Dat is dan ook de reden waarom het een vrij prijzige optie is. Voordeel, het is onwijs sprekend. Je wilt bijna niks meer aan je slaapkamer doen, omdat het anders gewoon zonde is van de muurschildering. Een artiest is er al vrij lang mee bezig om dit op de muur te schilderen, daardoor is het vrij prijzig. Ook zijn de wachtlijsten lang. Maar dat weegt niet op tegen het resultaat! Wel handig om een tijdloze muurschildering te kiezen, zo heb je er het langste plezier van! Een kind van 11 jaar vindt het bijvoorbeeld fantastisch om een Disney schildering te hebben, maar vinden ze dit ook nog leuk als ze 14 jaar zijn?

Waarom doen?

 • Je hebt de meest unieke slaapkamer van het land
 • Een muurschildering is heel sprekend, waardoor je vrij weinig hoeft te doen voor de rest van de muurdecoratie in de slaapkamer

Waarom niet?

 • Het is vrij prijzig, juist omdat niet veel mensen de kwaliteiten bezitten
 • Ook daarom is er een lange wachtlijst
 • Het kost best wat tijd om zo’n muurschildering op de muur te krijgen. Wanneer je dus snel een hele make-over aan je slaapkamer wilt geven, kan je dit beter niet doen.

Zwart wit met hout, unieke muurdecoratie voor jouw slaapkamer!

Een absolute trend is creatief decoreren met hout. Pluspuntje daarbij, het is goedkoop én duurzaam! Gebruik bijvoorbeeld een pallet. Hang dit aan de muur, een paar plantjes er in, fotolijstje en klaar is kees! Vaak is er wel een plaatselijke ondernemer die de pallets voor een piekfijn prijsje aanbiedt. In combinatie met zwart wit decoratie heb je de muurdecoratie voor een laag prijs voor elkaar! Print bijvoorbeeld verschillende zwart wit foto’s (van jezelf en je gezin/familie) op papier uit. Een stuk of tien is leuk, twee rijtjes van vijf en dat geeft een heel warm, sfeervol effect! Unieke muurdecoratie op jouw slaapkamer is zo gepiept, het meeste heb je waarschijnlijk al in huis!

De voordelen:

 • Hartstikke duurzaam
 • Very very goedkoop!
 • Makkelijk te decoreren en je kan je eigen touch er aan geven!
 • De foto’s zijn makkelijk af te wisselen.

De nadelen:

 • Die zijn er niet!

De mogelijkheden voor muurdecoratie op jouw slaapkamer zijn oneindig

Verschillende fotolijstjes in de slaapkamerDe bovengenoemde opties zijn slechts een greep uit de mogelijkheden voor muurdecoratie. Het is ook maar net wat je voorkeur heeft. Ben je bereid om iets meer te betalen? Dan zul je dit ook zeker terug zien in het resultaat. Heb je een laag budget? Laat je creatieve geest de loop en laat je zeker niet beperken tot de mogelijkheden die hierboven zijn genoemd. Misschien kan je zelf wel heel goed schilderen en is zo’n muurschildering een eitje voor jou of neem eens een kijkje in je netwerk, zit daar nog een creatieveling die een uitdaging niet uit de weg gaat? Neem in ieder geval voor iedere beslissing de tijd, het is immers voor de kamer waar je tot rust dient te komen. Die mag best wat aandacht krijgen! Ben je opzoek naar inspiratie voor een kinderkamer? Betrek je kind dan bij het maken of kiezen van de muurdecoratie. Samen knutselen of verven is gezellig en geeft een trots gevoel wanneer het af is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *