in , , , ,

Met deze zes stijlen weet jij welk hoekbureau je wilt kopen

hoekbureau kopen

Een hoekbureau kopen kost weinig moeite. Toch willen we je graag helpen aan wat inspiratie. Er zijn namelijk genoeg soorten waar je uit kan kiezen. Na het lezen van dit blog weet jij welk hoekbureau je gaat kopen en welke het beste bij jouw interieur past. Zo kan je kiezen voor een iets zakelijkere variant of misschien een hoekbureau met een roze tintje. Een roze hoekbureau kopen is bijvoorbeeld een goed idee wanneer je bezig bent met het inrichten van een tienerkamer. Laat je zeker niet beperken tot de hierna genoemde stijlen maar laat je eigen creativiteit ook de loop! Ben je ook benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een hoekbureau? Bekijk dan eens deze pagina: Checklist hoekbureau kopen.

1. Zakelijke stijl

Ben je opzoek naar een hoekbureau voor de inrichting van een (thuis)kantoor? Dan is een zakelijk hoekbureau kopen een goed idee. Je hebt natuurlijk verschillende soorten, maar waar ze bijna allemaal gelijk in zijn is dat ze van ijzeren poten zijn voorzien. Daarnaast zijn deze poten vaak in hoogte verstelbaar waardoor het kopen van een hoekbureau niet afhankelijk is van de lengte van de gebruiker. Daarnaast bevat een zakelijk hoekbureau vaak een houten blad met een goede, standvastige, lak. Een zakelijk hoekbureau kopen heeft daarnaast ook een voordeel: het werkblad is vaak veel groter. Genoeg ruimte dus om comfortabel aan te werken.

2. Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is hot! In menig huis vind je deze stijl terug. Een hoekbureau kopen kan dus ook prima in de stijl van het hoge noorden. Over het algemeen zijn deze hoekbureaus gemaakt van hout en bevatten ze ingebouwde laden. De meest voorkomende kleur bij deze stijl is wit met hout. Het heeft een iets ‘lomper’ uiterlijk en is ook vaak zwaarder dan de andere varianten. Het kopen van een Scandinavisch hoekbureau is dus een goede keuze wanneer je deze in je woonkamer wilt plaatsen. Dat wil niet zeggen dat je deze stijl niet mag kopen voor een hoekbureau binnen een bedrijf, een goede regel om in je achterhoofd te houden is in welk interieur je jouw hoekbureau wilt plaatsen.

3. Vintage stijl

Naast de Scandinavische stijl is vintage ook helemaal van deze tijd! Daar waar we eerder de kringloop opzochten om een prachtig vintage exemplaar op de kop te tikken, worden deze tegenwoordig ook gewoon nieuw aangeboden. Ze ogen vintage, maar zijn dit dus eigenlijk niet. Hoe herken je een vintage hoekbureau? Wanneer je een hoekbureau gaat kopen en je voorkeur uitgaat naar deze stijl, moet je vooral letten op de poten. Deze staan niet recht onder de tafel maar wijken iets uit. Daarnaast bevat een vintage hoekbureau vaak kastruimte die iets boven de vloer zweeft. De kastruimte is open en kent een paar gesloten lades, door deze kenmerken lijkt een hoekbureau snel vintage!

4. Moderne stijl

Een modern hoekbureau kopen, het zijn niet de meest voorkomende hoekbureaus, maar zeker niet minder mooi! Het is een stijl waar je van moet houden. Vaak zijn de hoekbureaus te vinden in één kleur. Bijvoorbeeld in het wit of misschien wel zwart. Het hoekbureau kenmerkt zich aan de aaneengesloten materialen. Het lijkt erop, wanneer je dit hoekbureau gaat kopen, alsof het bureau helemaal één is. De verschillende hoeken en kastruimtes lopen elegant in elkaar over. Een modern hoekbureau is een echte eyecatcher! Een nadeel van deze stijl is dat het niet in ieder interieur past. Let dus goed op de kleurencombinaties en het andere materiaal dat zich in de ruimte bevindt wanneer je dit hoekbureau gaat kopen.

5. Klassiek Engels

Laden, laden en nog eens laden. Een hoekbureau kopen met veel laden is handig! Je kan overal je spullen kwijt. Ben je dus iemand die met veel documenten werkt of verschillende taken, dan is het een serieuze overweging om een hoekbureau te kopen in de klassiek Engelse stijl. Deze ietwat gedateerde stijl komt vaak lomp over door zijn vele laden, maar is daardoor niet minder bruikbaar! Een hoekbureau in deze stijl is wel erg zwaar, daarnaast niet overal te verkrijgen. Ben jij dus iemand die van uniek houdt en wel gelukkig wordt van veel opbergruimte? Dan adviseren wij om eens te gaan kijken naar een klassiek Engels hoekbureau! Bij het kopen van deze stijl ben je verzekerd van veel opberg- en werkruimte.

6. Steigerhout

Op verkoophoekjes zie je het vaak voorbij komen, steigerhout dat je voor een zacht prijsje kan bemachtigen. De mogelijkheden van dit hout zijn oneindig! Hierdoor hoef je wellicht geen eens een hoekbureau te kopen maar kan je zelf aan de slag gaan. Het geeft een stoere look en is praktisch. Een nadeel van een steigerhouten hoekbureau is dat er vaak geen opbergruimte bij zit. Dit kan je oplossen door een ladekast aan te schaffen. Je kan natuurlijk ook iemand vragen die goed is in het bewerken van steigerhout, hierdoor hoef jij niet naar de winkel om een hoekbureau te kopen en ben je vaak veel goedkoper uit! Zoek je bijvoorbeeld een hoekbureau voor een tienerkamer, dan is dit zeker een stijl die je kan overwegen.

Stel jezelf de volgende vragen bij het kopen van een hoekbureau

Nadat je jouw stijl hebt gekozen voor het kopen van een hoekbureau, is het handig om de volgende vragen aan jezelf te stellen: Wat is de garantie? Wanneer een product een lage garantie tijd heeft, is dit vaak duurkoop. Vraag jezelf af wanneer je weer een hoekbureau wilt kopen en maak de afweging. Goedkoop is vaak duurkoop. Wat zijn de eigenschappen van het werkblad? Wordt er intensief gewerkt aan het hoekbureau? Let dan op bij het kopen van een hoekbureau of het werkblad slijtvast, vlekbestendig en makkelijk schoon te houden is. Wat is de hoogte van het werkblad? Wanneer je een hoekbureau gaat kopen voor een tienerkamer is dit natuurlijk veel lager dan wanneer het voor een kantoor is. Ga je een hoekbureau kopen dat langer mee moet, overweeg dan verstelbare poten. Hoeveel opbergruimte heeft het hoekbureau? Het kopen van externe lades is natuurlijk zo gepiept, maar in dezelfde stijl kan wellicht wat lastig zijn. Vraag jezelf daarom af hoeveel opbergruimte je nodig hebt.

Een hoekbureau kopen is zo gepiept!

Tegenwoordig kan je veel informatie vinden op het internet. Alle specificaties zijn te vinden die een hoekbureau heeft. Neem daarom de hiervoor genoemde punten zeker mee bij het kopen van een hoekbureau en kom daardoor niet voor verrassingen te staan! Hou je niet zo van het in elkaar zetten van een hoekbureau? Vraag dan of ze een monteur aanbieden en voor het weet zit jij tevreden te werken aan een prachtig hoekbureau!

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *