in , ,

Loungeset kopen? 6 tips!

Loungeset

Een loungeset is ideaal als je optimaal van de tuin wilt genieten. De pret begint al in het voorjaar en loopt door tot in het najaar. Het is dus goed om je te verdiepen in de wereld van tuinsets. We geven je in dit artikel daarom een aantal handige tips over welke loungesets er zoal te verkrijgen zijn en welke het beste past bij jouw wensen!

Tip 1: welke functie heeft jouw loungeset?
Het is handig om als eerste te bedenken wat voor soort loungeset er bij jouw wensen past. De populairste soort is een loungeset met een lage bank en een bijbehorend laag tafeltje. Dergelijke sets zijn ideaal voor borrels en relax-middagen. Maar als je wilt dineren in de tuin, dan is het beter om voor een lounge dining set te gaan. Deze set heeft namelijk een hogere tafel plus stoelen en dat zit natuurlijk beter als je aan het eten bent.

Tip 2: juiste formaat kiezen
Heb je een terras waar de loungeset op moet komen te staan? Maak deze plek dan op en bepaal welk formaat het beste zou passen. Meet de ruimte dus goed op en probeer in te schatten hoe groot de set moet zijn. Het is namelijk erg vervelend als je een te grote of juist te kleine loungeset koopt!

Tip 3: kies je persoonlijke stijl
Tuinmeubels komen in alle kleuren, soorten en stijlen. Daarom is het altijd wel mogelijk om iets leuks te vinden wat bij jouw stijl past. Aan de andere kant is het soms ook wel weer lastig om uit het grote aanbod de juiste tuinset te vinden. We raden daarom sterk aan om een showroom of een tuincentrum te bezoeken en hier inspiratie op te doen. Ook op internet is genoeg inspiratie te vinden, dus dat is ook een goede plek om je te oriënteren.

Tip 4: materiaal en onderhoud
Loungesets worden van verschillende materialen gemaakt en elk materiaal heeft weer voor- en nadelen. Wicker ziet er bijvoorbeeld bijna hetzelfde uit als riet, maar is een stuk meer onderhoudsvriendelijk. Een all weather loungeset is ook een uitstekende optie als je zoekt naar weerbestendige, onderhoudsarm en licht tuinmeubilair.

Tip 5: het budget bepalen
Als je al een beetje een idee hebt van wat jouw stijl is, dan kun je bepalen hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Misschien komt het totaalbedrag lager uit dan je van tevoren in gedachte had en kun je er nog een extra stoel bij aanschaffen!

Tip 6: mix en match kussens
Je maakt je loungeset helemaal af door er mooie kussens bij te kopen. Kussen zijn niet altijd standaard meegeleverd als je een nieuwe tuinset koopt. Vraag dit dus even na als je al een set op het oog hebt. Als je er zelf nog kussens bij moet kopen, dan kun je helemaal losgaan en mixen en matchen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *