in , , , ,

Industriële hanglamp: 8 tips voor de beste lamp!

Wil je graag een industriële hanglamp in je woonkamer hebben hangen? Dan heb je keuze genoeg. Er zijn namelijk onwijs veel soorten hanglampen met een industriële look en allemaal zijn ze weer net wat verschillend van elkaar. Zo’n lamp ziet er stoer uit en kan een absolute meerwaarde zijn voor je interieur. Het beschikt vaak over een grote kap waardoor het lekker goed opvalt, maar hoe kies je nou de beste hanglamp? Wij delen vandaag 8 tips met je!

1. De grote van een industriële hanglamp

Industriële hanglampen modernEr zijn verschillende soorten en maten als het gaat om industriële hanglampen. Wat belangrijk is, is dat je ook een formaat uitzoekt wat goed past bij de plek waar je de lamp wil monteren. Wanneer je een grote eettafel hebt, kan het heel mooi zijn hier één grote lamp boven te hangen. Echter kun je het ook wat speelser maken door twee middelgrote lampen neer te hangen. Of een model te kiezen waar meerdere lampen aan gemonteerd zijn.

Als de industriële hanglamp boven een salontafel komt te hangen is een kleiner model vaak weer mooier. Ook hier kun je een speels effect toepassen door een hanglamp aan te schaffen met meerdere kleine lampen.

2. De kleur van de hanglamp

Industriële hanglampen metaalEen industriële hanglamp is vaak maar in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar. Denk aan zwart, wit, grijs, betonlook, koperkleur, bronskleur of bruin. Het is wel zo mooi als de hanglamp ook matcht met de rest van het interieur.

Wanneer je bepaalde kleuren gebruikt in je woning, of een bepaalde stijl aanhoudt is het wel zo mooi als de lamp hier ook goed bij aansluit. Het is natuurlijk het leukste om direct naar de winkel te rennen en een lamp uit te zoeken, maar toch is het wel verstandig hier wat tijd voor te nemen. Kijk eens rond op internet om wat ideeën op te doen en kijk wat aansluit bij jouw woning.

3. Houd rekening met het gewicht

Je zou het misschien niet zeggen, maar een industriële hanglamp kan behoorlijk zwaar zijn. Het is dus van belang dat het wordt gemonteerd aan een goed, stevig plafond. Om het goed en veilig te bevestigen kan een stevige balk wellicht uitkomst bieden. Het gewicht staat vaak vermeld bij het product. Dus zeker wanneer je via internet shopt (en het gewicht van de lamp dus niet kunt voelen) is het belangrijk hier goed naar te kijken.

4. Op welke hoogte hang je een hanglamp?

Industriële hanglamp grijsWat het belangrijkste is met de lengte van een hanglamp, is dat het niet op een hinderlijke hoogte hangt.  Zorg ervoor dat je elkaar nog kunt zien als je aan tafel zit en dat je er niet snel je hoofd aan kunt stoten. Gemiddeld wordt een hanglamp ongeveer 60 tot 70 cm boven de eettafel gemonteerd.

5. De kracht van combineren

Je kunt een industriële hanglamp aanschaffen in één stijl, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere lampen met elkaar te combineren. Zorg er dan wel voor dat de lampen die uiteindelijk bij elkaar komen te hangen wel mooi bij elkaar passen.
het combineren van hanglampen kan op meerdere manieren. Je kunt ze in verschillende lengtes naast elkaar boven een grote eettafel hangen. Maar je kunt ze ook in een soort ronde boven een salontafel hangen. Zorg wel dat de lampen verschillende lengtes hebben zodat het een mooi geheel wordt. Door te combineren met verschillende modellen krijg je een speels effect, en tegelijkertijd ziet het er uniek en gezellig uit.

6. Speel met filament led lampen

Fillament led lampKen jij ze? Die grote lampen met een mooie, oranje spiraal er in? Deze lampen komen perfect tot hun recht in een woning met een industriële look. Je kunt er voor kiezen dit soort lampen in een industriële hanglamp te hangen, maar er zijn nog meer opties.
Dit soort lampen kun je ook prima los gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een kabels met fittingen hebt om de lampen in te draaien. Je kunt de lampen dan op allerlei manieren monteren. Je kunt een mooie tak van een boom gebruiken, waar je de kabels van de lampen omheen draait. Je kunt de filament led lampen in verschillende hoogtes van elkaar aan de tak hangen.

Er is allerlei inspiratie te vinden om dit soort lampen in je woning te verwerken. Het is ook ideaal als sfeerverlichting en het past perfect bij een industrieel interieur.

7. Kies voor kwaliteit

Industriële hanglampen met rasterOmdat industriële hanglampen tegenwoordig erg populair zijn, worden ze ook in allerlei verschillende prijsklasse aangeboden. Als je een nieuwe (koop)woning hebt waar je jarenlang wil wonen is het wel zo verstandig om ook kwalitatief goede lampen aan te schaffen zodat je er lange tijd mee vooruit kunt. Vaak zijn dit soort lampen wel wat prijziger maar dan weet je ook zeker dat het goed materiaal is.

Als je van jezelf weet dat je snel bent uitgekeken op spullen, of binnen een aantal jaar weer wil verhuizen kun je ook kiezen voor een goedkopere lamp. Als je het dan toch binnen een paar jaar weer wil vervangen is dat wellicht een prima optie.

8. Waar hang je een industriële hanglamp neer?

Het mooiste is het als je een industriële hanglamp boven een tafel hangt. Bijvoorbeeld boven een eettafel, salontafel of bijzettafel. Zeker wanneer je een lamp hebt met een grote kap is dit de beste optie. Het licht schijnt naar beneden waardoor de tafel die eronder staat goed verlicht wordt. Omdat het licht dan niet echt naar boven schijnt krijg je een mooie sfeerverlichting.

Altijd een hanglamp die bij jouw woning past

Het uitzoeken van de perfecte industriële hanglamp is niet altijd even gemakkelijk. Juist omdat er zoveel verschillende soorten hanglampen zijn met een industriële look kan het soms moeilijk zijn om de mooiste eruit te pikken. Echter heeft het ook wel weer een voordeel; door alle verschillende mogelijkheden zit er ook altijd wel iets bij wat goed aansluit bij jouw interieur en de kleuren van je woning.

Mocht je er nog niet helemaal aan uit zijn kun je altijd het internet raadplegen voor wat inspiratie. Industriële hanglampen zijn onwijs populair dus er zijn genoeg interieur foto’s van te vinden. Dit kan je helpen om wat meer inspiratie en ideeën op te doen voor jouw ideale hanglamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *