in , , ,

House Doctor Verlichting & Vloerkleden

House Doctor verlichting en vloerkleden

De eerste keer dat ik het onderwerp van dit artikel zag, had ik absoluut geen idee wat te verwachten. Een dokter die aan huiskomt? Maar wat heeft die verlichting en die vloerkleding er dan mee te maken?

Collectie & Geschiedenis

Dus wat doen we dan? Googelen. Op hun website (die trouwens vertaald is in drie talen: Deens, Duits en Engels) bleek dat het om een interieur winkel te gaan die allerlei soorten verlichting en meubels verkoopt. Meubels zoals tafels, bureaus, poefen, vloerbekleding… maar ook kleinere accessoires zoals zeeppompjes of wasmanden. Het assortiment is groot en zeker de moeite om eens te bekijken.

Als je wat meer gaat opzoeken over de geschiedenis en groei van dit bedrijf, merk je dat het om een familiebedrijf gaat. Rihke Juhl Jensen, Gitte Juhl Capel en Klaus Juhl Pedersen richtten het bedrijf op in 2001. Alle drie zijn ze creatief en geloven dat een mooi interieur kan bijdragen tot een passievol leven. Ondertussen zijn er in hun hoofdbureau meer dan 100 ‘housedoctors’ aan het werk. Het hoofdbureau bevindt zich in Ikast in Mit Jutland.

De naam van het bedrijf wordt vanzelf duidelijk als je naar hun motto of slogan kijkt. Als ik het vertaal in het Nederlands staat er eigenlijk: Geloven dat iedereen een gezond huis verdiend. We geven je een dagelijkse vitamine boost voor een stijlvol, inspirerend en persoonlijk huis.

Ondertussen leveren ze al binnen heel Europa, Nieuw-Zeeland en Japan. Twee keer per jaar staan ze ook op beurzen om hun nieuwste collectie doorheen Europa te laten zien. Als je hier geïnteresseerd in zou zijn, kan je op hun website onder ‘HOUSE DOCTOR’ – ‘FAIRS’ de data en locatie van de beurs vinden.

Behalve dat hebben ze nog een showLAB van 400m² waarbij ze (naar eigen zeggen) zaken met plezier combineren en design met goede muziek en lekker eten. Je kan online een kort filmpje vinden waarbij je een eerste kijkje in hun showLAB kan nemen.

Maar goed, even over onze specificatie in verlichting en vloerkleden…

Verlichting & Vloerkleden

De verlichting wordt op de website duidelijk ingedeeld in categorieën. Je kan er kiezen tussen tafellampen, vloerlampen, schaduwlampen, lampen die enkel uit draden bestaan… Als je op een bepaalde lamp klikt, krijg je alle mogelijke informatie te zien. De afmetingen, materialen waarvan de lamp gemaakt is, hoe je hem proper moet houden en zelfs of ze waterproef zijn en in het afwasmachine kunnen.

Die laatste vind ik persoonlijk best grappig aangezien ik nog nooit iemand zijn lamp in het afwasmachine heb zien steken, maar goed, wie weet sta ik wel helemaal achter!
De vloerkleden vind je onder de categorie ‘SOFT HOME’ waarna je op de subcategorie ‘RUGS’ klikt. Er zijn momenteel slechts 4 vloerkleden maar ik vind ze persoonlijk nog wel gezellig. Als je op het door-jouw-gekozen  vloerkleed klikt, krijg je net als bij de lampen duidelijke artikelinformatie.

Dit zijn slechts twee kleine deeltjes van alles wat House Doctors in hun assortiment hebben. Ik zou je aanmoedigen om hun catalogus eens rustig te door bladeren. Je kan deze trouwens gratis openen van op hun website.

CozyKidz uit Hillegom heeft als voordeel dat ze montageservice hebben en boven de 50 Euro is er al gratis verzending!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *